Vertex Systems ja JAMK
– ennakkoluulotonta yhteistyötä

 

Vertex Systems aloitti syksyllä 2020 uudenlaisen oppilaitosyhteistyön Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) kanssa. Yhteistyö mahdollistaa Vertexin 3D-suunnitteluun liittyvien kurssien tarjoamisen ammattikorkeakoulun kautta.

Blogi

Tammikuu 2021
Katja Auttila
Vertex Systems

Katja Auttila Marketing Specialist

Vertex Systemsin ja JAMKin yhteistyön tarkoituksena on lisätä 3D-mallinnuksen perusteiden osaamista niin tekniikan alan kuin avoimen AMK:n opiskelijoiden keskuudessa. Verkkokoulutuksena toteutettava opintokokonaisuus koostuu kahdeksasta opetusvideosta, joilla käydään läpi 3D-mallinnuksen perusteet, 3D-mallinnusta sekä työpiirustusten tekoa. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu erillisillä videoilla läpikäytäviä harjoituksia. – Vertex vastaa sisällön tuottamisesta, yhdessä vastaamme laadun tuottamisesta, siitä että sisältö on korkeakoulutasoista, kertoo JAMKin lehtori Antti Henell.

– Olette ensimmäinen ohjelmavalmistaja, joka on tarttunut tähän tarjottuun mahdollisuuteen tosissaan, sanoo Henell. – Ei kannata tuhlata voimavaroja saman asian kahteen kertaan tekemiseen.

Yhteistyö sai alkunsa opiskelijakunnasta tulleesta toiveesta käyttää Vertex-ohjelmistoa oppimisen tukena. Etänä omaan tahtiin suoritettava kurssi on tähän aikaan sopiva joustava tapa opiskella ja sitä varten osallistuja saa käyttöönsä Vertex G4 mekaniikkasuunnitteluohjelmiston opiskelijalisenssin. Kurssi on osa avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaa, joten se sopii hyvin myös jo työelämässä oleville. Kurssi onkin herättänyt kiinnostusta ja kymmenkunta opiskelijaa on jo saanut Vertex-kurssin suoritettua.

– Jos haet työpaikkaa yrityksestä, jossa käytetään Vertexiä, on hyvä osata nämä perusteet. Tämän jälkeen voit mennä sitten vaativammallekin kurssille ja ymmärrät mitä siellä tapahtuu, sanoo Henell. Sekä Vertex Systemsin että JAMKin toiveissa on laajentaa yhteistyössä tarjottavien kurssien määrää tulevaisuudessa, mahdollisesti jo kevään 2021 aikana. 

vertex G4

Vertex Systemsin oppilaitosyhteistyöllä luodaan tulevaisuuden osaajia

Vertex Systemsillä on pitkät perinteet yhteistyöstä oppilaitosten kanssa, onhan se aikanaan perustettukin pääosin korkeakouluopiskelijoiden toimesta. Yhteistyö oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa on palkitsevaa, sillä se mahdollistaa yhteyden tulevaisuuden osaajiin. Samalla olemme tarjoamassa tietoa ja luomassa mielikuvaa toimialastamme. Näin voimme vaikuttaa nuorten koulutus- ja uravalintoihin. Työelämäyhteistyöllä on merkitystä opiskelijoiden työllistymisen kannalta, ja se auttaa varmistamaan osaavan henkilöstön saatavuuden myös tulevaisuudessa. Vertex Systems palkkaakin vuosittain useita tekniikan alan opiskelijoita kesätöihin, sekä tekemään diplomitöitä.

Vertex Systems on suomalainen suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisujen toimittaja. Vertex-ohjelmistojen avulla nopeutat suunnittelua, vähennät suunnitteluvirheitä ja parannat tuottavuutta. Tutustu Vertex G4 mekaniikkasuunnitteluohjelmistoon sekä Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmistoon.

Lue lisää

Ota kallisarvoinen tuotetieto hallintaan

Ota kallisarvoinen tuotetieto hallintaan

Yksinkertaiseenkin konepajatuotteeseen liittyy suuri määrä tietoa, jota tarvitaan eri aikoina ja eri paikoissa. Hallinnan vaikeutta lisäävät eri revisiot samasta tuotteesta tai komponentista. Aikaa, rahaa ja hermoja säästyy, kun ajantasaiset tuotetiedot löytyvät samasta paikasta kaikille tarvitseville.