Tutustu Vertex-myynnin työhön

Myyntipäällikkö Jarmo nauttii kaupanteosta

 

Myyntipäällikkö Jarmo Saarinen on viihtynyt Vertexillä vuodesta 2013 saakka. Hän kuuli avoimesta paikasta ystävältään, joka oli tuohon aikaan itsekin Vertexillä töissä.

Aikanaan TTY:llä tuotantotaloutta ja konetekniikkaa opiskelleella diplomi-insinöörillä ei ollut Vertexille tullessaan vielä kokemusta myyntityöstä. Vertexillä kuitenkin nähtiin Jarmon potentiaali.

Jarmon työhön kuuluu uusien asiakkaiden kontaktoimista, asiakkuuksien ylläpitoa ja asiakkaiden ongelmien ratkaisemista. Ihmisten kanssa toimiminen on välttämättömyys, joten tietynlainen ulospäinsuuntautuneisuus on toivottava ominaisuus. Tärkeintä Jarmon mielestä on kuitenkin uteliaisuus – erityisesti asiakasta kohtaan. “Täytyy tuntea asiakkaan liiketoiminta jopa paremmin kuin asiakas itse ja olla kiinnostunut siitä. Sieltä löytyy niitä juttuja, millä kauppaa pystyy tekemään”, Jarmo kertoo.

Myyntipäällikön työssä Jarmoa kiehtoo erityisesti onnistumisen tunne, joka hyvien kauppojen tekemisestä syntyy. “Uskon sellaiseen hyvällä fiiliksellä tekemiseen. Asiakkaan halu investoida vahvistuu, kun kaupanteko tuntuu mukavalta. Siitä syntyy se luottamus”, hän pohtii.

Jarmo oli vakuuttunut kuullessaan ystävältään monien vertexläisten pitkistä työurista. “Ajattelin, että pakko tämän on olla hyvä työpaikka, kun porukka on täällä viihtynyt niin pitkään”, hän muistelee. Vertexillä työskentelee erilaisissa tehtävissä sekä nuorempia asiantuntijoita että kokeneempia konkareita. Jarmon mielestä nuoruuden into ja vuosikymmenten kokemus ovat hyvä yhdistelmä. “Meillä on muutenkin töissä monenlaisia ihmisiä. On saanut kuulla erilaisia elämäntarinoita ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja”, Jarmo iloitsee.

Vertexin työkykyryhmään kuuluva Jarmo arvostaa sitä, että Vertexillä työntekijöistä pidetään huolta. Töitä tehdään yhdessä, mutta vapaa-aikaakin vietetään välillä porukassa monenlaisten aktiviteettien parissa. “Kyllä se on sekä työnantajan että työntekijän etu”, hän toteaa.