Asiantuntijapuheenvuorot

Katso mitä eri alojen ammattilaiset kertovat valmistavan teollisuuden keinoista ratkaista käytännön ongelmia ja tarpeita

Miksi hyvä suunnittelu on huomaamatonta?

Katso futuristi, kirjailija ja keksijä Perttu Pölösen keynote -puheenvuoro Vertex-päivässä aiheesta “Hyvä suunnittelu on huomaamatonta – miten teknologia ja tekoäly ohjaavat käyttäjää?”

Miten tehostaa mittavarioituvien mallien suunnittelua Python-ohjelmointia hyödyntäen?

High Metal Oy:n suunnittelija Markus Rytilä kertoo miten  mittavarioituvien mallien suunnittelua voi tehostaa Python-ohjelmointia hyödyntäen. Markus on käyttänyt ChatGPT-palvelua apuna koodin opiskelussa, omien ohjelmien luomisessa ja Vertex G4 -ohjelman räätälöinnissä.

Räätälöityjä ratkaisuja puhtaampaan tulevaisuuteen

Condens Heat Recovery Oy:n suunnittelupäällikkö Ville Rajala kertoo, miten he suunnittelevat ja toimittavat asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä kaasujen puhdistukseen tarkoitettuja laitteistoratkaisuja Vertexin ohjelmistoja hyödyntäen.

Miten tekoälyä hyödynnetään Vertexillä?

Vertex Systemsin CTO Timo Tulisalmi kertoo miten tekoälyä ja koneoppimista hyödynnetään Vertexillä, sekä miten AI-applikaatiot auttavat Vertex-käyttäjiä tehostamaan prosesseja.

Miten hallita nopeasti päivittyviä tuoteperheitä tuotetiedonhallinnan avulla?

I-VALO:n myyntipäällikkö Jussi Veijola kertoo miten Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmisto ja yrityksen ERP keskustelevat keskenään ja tehostavat prosesseja.

Miten rakentuu teollinen vertikaaliviljelylaitos?

Netledin toimitusjohtaja Niko Kivioja kertoo Vertex-käyttäjäpäivässä, miten teollisen mittakaavan vertikaaliviljelyslaitos rakentuu suomalaisia Vertex-ohjelmistoja hyödyntäen.

Mitä on modulaarinen laitossuunnittelu?

Chief Technology Officer Tapani Korhonen WOIMA Corporation:lta kertoo Vertex-käyttäjäpäivässä modulaarisesta laitossuunnittelusta, sen eduista ja hyödyistä laitosprojekteissa.

Miten 3D-tulostusta hyödynnetään moottoriurheilussa?

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo miten ralliautoihin saadaan tehtyä varaosia 3D-tulostamalla ja miten Vertexin ohjelmisto tukee hänen työnkulkua. Puheenvuorossa myös pohdintaa rallin hybridi-tulevaisuudesta.

Mitä on mallipohjainen tuotemäärittely?

Jukka-Pekka Rapinoja METSTA:sta kertoo GPS-toleranssistandardeista sekä mallipohjaisesta tuotemäärittelystä MBD:stä. MBD:ssä tuotteen geometria ja vaatimusmäärittely esitetään digitaalisena 3D-mallina, johon voidaan linkittää myös muuta dataa, kuten asiakirjoja ja ohjeita. MBD-tuotemalli korvaa perinteisen piirustuksen kokonaan tai osittain.

METSTA vastaa teknologiateollisuuteen kuuluvien kone- ja metallituoteteollisuuden, metallien jalostuksen, talotekniikan sekä energianhallinnan eurooppalaisesta ja kansainvälisestä sekä kansallisesta standardisoinnista.

Miten modulaariset sähkökeskusrakenteet syntyvät automaattisesti?

Finelcompin VP Jukka Aimasmäki kertoo heidän modulaaristen sähkökeskusrakenteiden suunnittelusta ja myynnistä Vertex-suunnitteluautomaattia hyödyntäen.

Miten voit viedä projektiraportoinnin uudelle tasolle Vertex Flow’n ja PowerBIn avulla?

Vertex Systemsin Software Designer Arttu Halonen kertoo miten voit tehokkaasti hyödyntää dataasi projektiraportoinnissa Flow’n ja Microsoft PowerBI:n avulla.

Miten API-rajapintaa hyödynnetään eri järjestelmien yhteenliittämisessä?

Kojan Senior Research Scientist Turo Välikangas kertoo miten Vertexin OpenAPI -rajapinta mahdollistaa yrityksen eri järjestelmien yhteensovittamisen.

Miten hajautettu suunnittelu toteutetaan usealla paikkakunnalla toimivien toimipisteiden kesken?

Sweco Industry:n Team Manager Karri Sarja kertoo miten Vertex G4Plant ja Flow mahdollistavat hajautettua suunnittelua ja poistavat organisaatiossa tapahtuvaa turhaa työtä.

Miten tuotteen elinkaarta ja dataa sovelletaan eri prosesseissa?

Antti Sääksvuori, Managing Partner, Krios Product Managementilta kertoo miten tuotteen elinkaarta ja tuotetietoa sovelletaan eri prosesseissa.

Kuinka voit automatisoida ja nopeuttaa myyntivaiheen suunnittelutyötä?

Tekninen päällikkö Antti Sunell Tankki Oy:lta kertoo miten myyntihenkilöt pystyvät suunnittelemaan säiliöitä ilman, että tietäisivät niistä yhtään mitään.