Asiakkaidemme kokemuksia

Lue miten asiakkaamme nopeuttavat suunnittelua ja tehostavat valmistusta.

Mekaniikkasuunnittelu

Kaukora pääsi suunnitteluautomaatilla eroon aikaa vievästä rutiinityöstä

Suunnittelutyö, joka Kaukoralla ennen vei tunteja, jopa päiviä, voidaan hoitaa nyt viidessä minuutissa Vertex suunnitteluautomaatilla. Aikaa ja vaivaa säästyy ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisempiä.

Scanclimberilla tieto liikkuu myynnin ja tuotannon välillä sulavasti Vertexin avulla

Erilaisia nostolaitteita valmistavan Scanclimberin tuotteiden suunnittelu ja tuotanto tapahtuu Puolassa. Myynti ja tuotetuki toimivat kuitenkin Suomesta käsin. Vertexin CAD- ja tuotetiedon hallintajärjestelmien avulla tarvittavat tiedot liikkuvat sujuvasti maiden välillä.

Amomatic asfalttiasemat suunnitellaan Vertexillä

Toimiva suunnitteluohjelmisto on Amomaticin toiminnan sydän

Pohjoismaiden johtava asfalttiasemavalmistaja Amomatic toimii Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Vertexin suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistot mahdollistavat räätälöityjen ratkaisujen suunnittelun.

Compitec on saanut suunnitteluvirheet hallintaan Vertexin avulla

Mikkeliläinen tilaus- ja alihankintakonepaja Compitec käyttää Vertexin suunnittelujärjestelmää. Suunnitteluvirheet on saatu hallintaan ja niiden määrää vähennettyä.

Vertex kehittyy Rapalan mukana

Maailman johtava viehevalmistaja Rapala valmistaa vuosittain useita miljoonia uistimia. Laitesuunnittelussa Rapala hyödyntää Vertexin suunnitteluohjelmistoja.

Tuotetiedonhallinta

Steka sai uutta tehoa toimintaan tuotetiedonhallinnalla

Tiedon kulku hallitusti suunnittelijoiden käyttämien laitossuunnitteluohjelmistojen ja tuotetiedonhallinnan välillä on tehnyt Steka Oy:ssä eri osastojen välisestä hajautetusta suunnittelusta sujuvaa. Tehokkuutta kokonaisuuteen tuo integraatio myyntitilauksista vastaavaan toiminnanohjausjärjestelmään.

Vertex mahdollistaa tuotetietojen keskitetyn saatavuuden Wihuri / Finnklimalla

Tuotetietojen saatavuuteen liittyvät haasteet ratkesivat Finnklimassa Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmiston käyttöönotolla. Samalla tarjoutui myös mahdollisuus asiakas- ja myyntiprojektien hallinnoimiseen.

Vertex vastaa Talartin tiedonhallinnasta ja auttaa organisoimaan yrityksen toimintaa

Suomalaisella pyörätuolivalmistajalla Talart Oy:llä oli tarve organisoida toimintaansa, laittaa tuotetietonsa järjestykseen ja selkeyttää tietojen jakamista alihankkijoille. Vertex Flow’n avulla tiedonhallinnan pulmiin saatiin ratkaisu ja yrityksen toimintatavat yhtenäistyivät.

Vertex säästää aikaa ja tekee tiedon jakamisesta helppoa Molokilla

Jätesäiliöitä suunnitteleva ja toimittava Molok Oy hyötyy Vertex Flow’n tarjoamasta tiedonhallintaratkaisusta. Yrityksen hajallaan ollut tuotetieto on nyt järjestyksessä ja tiedon jakaminen on nopeaa ja helppoa. 

Wille Machines uudisti rohkeasti kerralla toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan

Loimaalaisen ympäristönhoitokoneiden valmistajan Wille Machines Oy:n tiedonhallinta ja toiminnanohjaus päätettiin uusia samalla kerralla. Päällekkäinen työ vähenee ja hiljainen tieto saadaan paremmin dokumentoitua.

Sähkösuunnittelu

Strongflow saa ajantasaiset piirustukset sekä tuotantoon että asiakkaalle kustannustehokkasti

Yhteistyö sähköautomaatioon ja vedenkäsittelyyn keskittyvän StrongFlow’n ja Vertex Systemsin välillä juontaa juurensa jo parinkymmenen vuoden taakse, jolloin StrongFlown edeltäjäyritys tarvitsi työkaluja sähkösuunnitteluun. Ohjelmana Vertex on StrongFlow’n toimitusjohtajan mukaan kustannustehokas ja siinä on hyvä piirustustenhallinta. Hyvästä yhteistyöstä on haluttu pitää kiinni.

Virheiden määrä väheni huomattavasti VEO:lla

Vertex ED auttaa VEO:a energia-alan sähköistyssuunnittelussa. Virheiden määrä on vähentynyt huomattavasti ja samalla suunnittelijoiden työaikaa on vapautunut varsinaiseen suunnitteluun.

Junttanilla tarkan dokumentoinnin merkitys korostuu, kun koneiden elinkaari on pitkä

Junttan Oy suunnittelee ja valmistaa maailman johtavia hydraulisia paalutuslaitteita. Vertex ED on räätälöity heille täsmätyökaluksi sähkösuunnitteluun.

Rakennussuunnittelu

Hawon minitalot tehdään modernin mutkattomalla otteella

Hawo Suomi Oy on laadukkaiden asuin- ja lomatalojen valmistaja ja toimittaja. Yritys toimii alallaan tehdasrakentamisen edelläkävijänä, jonka tuotanto perustuu itse kehitettyyn valmistalokonseptiin.

Koulutusyhteistyö tuottaa uusia teknisen suunnittelun osaajia

Koulutuskuntayhtymä OSAO:n Kempeleen-Limingan yksikkö ja Kastelli-talot Oy tekevät yhteistyötä rakennussuunnittelun uusien osaajien kouluttamisessa. Opiskelussa ja käytännön harjoittelussa hyödynnetään Vertexin ohjelmistoa ja materiaaleja.

Hyvin suunniteltu puurakennus on kustannustehokas ja terveellinen

Hoivarakentajat on Suomen suurin julkinen hirsirakentaja. Hirsi on aistiystävällinen ja rauhoittava luonnollinen materiaali, ja se on akustisesti miellyttävä, sisäilman kosteutta tasapainottava sekä soveltuu rakennusfysikaalisesti hyvin Suomen olosuhteisiin. Puurakenne mahdollistaa hiilinegatiivisen rakentamisen.

Puurakentaminen on robotisoitavissa

Kun CELT valitsi suunnitteluohjelmistoa, Vertex BD oli paras vaihtoehto. Käyttämällä vain yhtä 3D-mallia minimoidaan niin päällekkäinen työ kuin virheetkin.

Jouheva sekä kustannustehokas rakenne- ja tuotannonsuunnittelu CLT- ja hirsirakentamisessa

CLT- ja hirsielementtivalmistajilla on paljon erilaisia koneita, joilla rakenteet työstetään valmiiksi. Suunnittelu- ja rakennuspalvelu JK Oy:lla Vertexin 3D-ohjelma pystyy kääntämään tiedostot niiden käyttämään muotoon, mikä säästää paljon aikaa, vaivaa ja kustannuksia.

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n avaruuskalteva vesikatto asennettiin öisin

3D-mallinnus on laajassa hankkeessa perusvaatimus. Se tuo varmuutta ja virheettömyyttä kokonaisuuden hallintaan. Detaljien tarkastelu reaaliaikaisesti säästää tunteja työmaalla.

Elementtirakentaminen tuo laatua ja tehokkuutta asuntotuotantoon

Tietomallinnus vastaa kasvavan yrityksen, Puukoti Group Oy:n tarpeita, kun tarkoituksena on tehostaa elementtisuunnittelun vaihetta ja minimoida tuotantoon meneviä virheitä suunnitteluaikataulujen ollessa yhä tiukempia.

Toimivat suunnittelutyökalut mahdollistavat haastavat kaupunkikerrostalohankkeet

Kun suunniteltavaa rakennusta määrittävät vaativan mallinen tontti, tarkka kaupunkikuva, kaupunginosan täsmälliset rakennustapamääräykset, asiakkaan yksilölliset tavoitteet ja toisaalta tiukka kustannuskuri, on suunnittelutyö avainasemassa hankkeen onnistumisen kannalta. Arkkitehtitoimisto POOK:n mukaan vaativien kohteiden suunnitteluun perinteiset 2D-piirustukset eivät enää taivu, vaan tietomallinnussuunnittelutyökalut mahdollistavat suunnittelijoiden työn.

Yksilöllisesti suunniteltu, teollisesti tuotettu ja kustannustehokas koti –
totta vai tarua?

Kun talotehtaiden valmismallit eivät puhuttele, on tarpeen löytää suunnittelija, joka pystyy piirtämään yksilöllisen kodin. Monella on lisäehtona saada koti muuttovalmiina ja järkihintaan. Kuulostaa haastavalta, mutta tällaisia pientaloja suunnittelee Planimo Vantaalta kymmenien vuosien kokemuksella.

Insinööritoimisto tuplasi suunnittelutehon Vertexin avulla

Vertex puolitti suunnitteluajan ja suunnittelutiedostojen yhteensopivuusongelmat poistuivat kertaheitolla yhden miehen yrityksessä KVR-Insinöörit Oy:llä. Monipuolinen ja tehokas suunnitteluohjelmisto mahdollistaa vaativankin asiakaspalvelun pienelle yritykselle.

Optimoidulla suunnitteluprosessilla tulosta niin asiakkaille kuin viivan alle

DEN Finland Oy tarjoaa muuttovalmiita taloja ja tiloja sekä rakentamisen palveluita niin yksityisille kuin yrityksille. Kodit ja tilat räätälöidään nykyään pääsääntöisesti asiakkaan toiveiden mukaan. Suunnittelulle, tuotannolle sekä kannattavuudelle yksilöllisyys on aina haaste rakentamisessa, mutta DEN Finlandilla ja sen yhdellä brändeistä, Designtalolla on vuosikymmenten kokemus kannattavasta pientalorakentamisesta.

Keittiö- ja kalustesuunnittelu

Topi-Keittiöiden kalustesuunnittelijat ja -myyjät innostuivat Vertex-ohjelmiston helppokäyttöisyydestä

Suunnitelmat visualisoituvat asiakkaille vaivattomasti, hintatiedot päivittyvät välittömästi ja suunnitelmien data siirtyy tuotantoon ja asennukseen viimeistä nippeliä myöten.

Mittatilauskalusteiden suunnittelun ja tuotannonohjauksen sujuva vuoropuhelu toteutettiin Vertexillä

Opdeco suunnittelee ja valmistaa näyttäviä mittatilauskalusteita koteihin ja
toimistoihin pääasiassa levykalusteina. Kalusteiden suunnittelussa ja tuotannonohjauksessa kasvua hakeva Opdeco luottaa Vertex-ohjelmaan.

Puustelli tarttui rohkeasti uuteen teknologiaan

Kiintokalusteiden myynnissä tarvitaan entistä enemmän havainnollistavaa visuaalisuutta ja helposti käytettäviä verkkopalveluita. Kalustetoimialan suunnannäyttäjä Puustelli otti keittiöiden virtuaalisten 3D-mallien jakamiseen tarkoitetun Vertex Showroom -palvelun myynnin avuksi.

Teknologialoikka tehosti Royal Kalusteiden tuotannon

Turhista prosesseista ja virheistä päästiin eroon Vertexin suunnitteluohjelmiston ja työstölinkin avulla.

Rakennussaneeraukseen erikoistunut Rakennusliike Kari Hämäläinen otti keittiösuunnittelussaan modernin harppauksen

Yritys päivitti suunnittelunsa ruutupaperikäsityöstä keittiövalmistajan tehopakettiin, Vertex-keittiösuunnitteluun.

Mirror Line panostaa laatuun ja toimitusvarmuuteen

Mittatilaustöinä liukuovia ja säilytyskokonaisuuksia valmistava Mirror Line investoi tehokkaaseen ja tasalaatuiseen tuotantoon. Vertexin CNC-linkin avulla suunnitteluohjelmistosta siirretään työstössä tarvittava teknologia suoraan CNC-työstökoneiden käytettäväksi. Käsin naputtelu vähenee, työergonomia paranee ja CNC-koneistajien aikaa säästyy korkeampaa lisäarvoa tuottaviin tehtäviin.

Laitos- ja prosessisuunnittelu

Sweco löysi ratkaisun useassa toimipisteessä tapahtuvan suunnittelun haasteisiin

Suuret, usean aluetoimiston yhteiset projektit haastoivat Sweco Finlandin sisäisen suunnittelutiedon jakamisen. Tehokkaaseen ja saumattomaan yhteistyöhön alettiin etsiä tiedonhallinnan ratkaisua.

Laserkeilauksella tarkkuutta ja tehokkuutta työprosesseihin

Laserkeilauksessa viime vuosien aikana tapahtunut kehitys on ollut huimaa. Siitä miten hitaita ja aikaa vieviä mittausprosessit olivat ensimmäisten laserkeilauslaitteiden kanssa on tultu pitkälle. Takila Oy toimii teollisuuden investointiprojekteissa tarjoten mittaus-, suunnittelu- ja valvontapalveluja sekä Suomessa että maailmalla. Projektit kestävät usein vuoden ajan, ja ne valmistuvat vasta, kun ne on luovutettu asiakkaan käyttöön.

Vertex-ohjelmistot tuovat laitossuunnittelijalle varmuutta ja vaihtoehtoja

Vertexin ohjelmistot tuovat huomattavaa lisäarvoa suunnitteluprojekteihin. A-Insinöörit keskittyy prosessi-, energia-, kuumaöljy- ja höyrytekniikoihin, joissa Vertex on todistanut hyödyllisyyteensä moneen kertaan.

Biokaasuteknologian markkinajohtaja Watrec kasvaa vauhdikkaasti

Watrecin projektit ovat todella suuria. Jos yhden projektin dokumentit mapitetaan, syntyy noin parikymmentä mapillista paperia. Watrec kiittelee Vertexin data-yhteensovitusta, käteviä putkitustyökaluja ja hyviä kirjastoja.