Vertex suunnittelukilpailu 2020

Palkitsemme opiskelijoiden suunnittelukilpailussa tänä vuonna kolme työtä stipendeillä.

Uutiset ja tapahtumat

Joulukuu 2020
Kai Ojalammi

Palkitut työt

Palkinto 500 €
Marjankeruukone, Eemil Kiviahde,
Oulun yliopisto – Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Palkinnon perustelut:
Voittajatyöhön oli käytetty selvästi enemmän aikaa ja sen tekeminen osoitti selvästi enemmän Vertex G4:n osaamista kuin muut mekaniikkasektorille tulleet kilpailutyöt.
Työssä on hyödynnetty hyvin osamallinnuksen työkaluja ja käytetty myös kokoonpanoja. Lisäksi työssä on tuotu komponenttimalleja (klemmarit)muista järjestelmistä osaksi mallia. Piirustuksessa oli käytetty osaavasti myös leikkaus- ja osasuurennosprojektioita.
Käsin tehty piirros ideasta tukivat työtä.

Palkinto 500 €
Omakotitalo ja autotalli, Reetta Kuha, Oulun AMK

Palkinnon perustelut:
Rakennus on pitkälle viimeistelty, piirustukset ovat viimeisteltyjä. Työssä on toteutettu erilaista visualisointeja (OpenGL/Vertex ja TwinMotion, johon Vertex-malli viety). Rakennuksen muotokieli on tyylikkään pelkistetty.
Työhön on käytetty aikaa. Piirustukset ovat laadukkaita. Talon ideaan olisi kaivannut vähän perusteluita esim. yläkertavarauksen ja tilan käytön suhteen.
Kokonaisuudessaan hyvin tehty ja viimeistelty kokonaisuus.

Palkinto 500 €
Pienen perheen kaksikerroksinen omakotitalo ja saunamoduuli, Niina Laajala, Savonia AMK

Palkinnon perustelut:

Työssä esitettiin hyvä pohjustus siitä mitkä ovat olleet suunnittelun taustat ja tavoitteet. Hyvä esittely kohteesta visualisoitune kuvineen:
“Suunnittelin pienen perheen kaksikerroksisen omakotitalon sekä saunamoduulin. Suunnitelma on arkkitehtonisesti ja mallinnukseltaan omaa käsialaani. Halusin luoda 2020-luvun tuotteen, jossa on huomioitu pieni perhekoko, ekologisuus, luonnonläheisyys ja etätyö- ja opiskelumahdollisuudet.”
Kerrokset on esitelty leikattuna 3D-malleina tilaohjelmineen. Rakennus on ilmeikäs ja teknisesti suorakaideomakotitaloa selkeästi haastavampi. Piirustuksien viimeistely olisi voinut olla vähän korkealaatuisempi.
Rakennus on suunnittelijan toimesta viety myös Showroom -palveluun >>

Yhteenvetona voi sanoa, että ansiokas kokonaisuus, jossa suunnittelun esittely on viety pitkälle. Työmäärä on ollut kohtalaisen iso. Osaamisen taso on hyvä. Komponentteja on muokattu (portaat) ja pintamateriaaleja on myös itse joko tehty tai muokattu kirjastomateriaaleista.