Asiakkaan tyytyväisyys ratkaisee

Marko Mätäsniemi on työskennellyt uransa aikana niin tiiminvetäjänä kuin koodarinakin. Työnkuvan muuttuminen on etu ja vahvuus.  – Työnantaja on aina tarjonnut mahdollisuuksia kehittyä, Marko kertoo.

Vuonna 1978 kahden ihmisen voimin perustettu Vertex on kulkenut myös pitkän tien työyhteisönä. Firma on kasvanut työnantajana teinipojasta vastuulliseksi vanhemmaksi.

Eniten Markoa motivoi työssä mahdollisuus luovuuteen. – Työnantaja antaa mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhön lähes rajattomasti. Vain tavoitteet on asetettu, keinot ja välineet saa luoda itse. Asiakkaan tyytyväisyys palkitsee.

Ala on kokenut isoja muutoksia Markon 20 vuoden Vertex-uran aikana, kun ohjelmistojen laatuvaatimukset ovat kasvaneet. – Olemme viilanneet koko prosessiamme vastaamaan tämän hetken ja tulevaisuuden vaatimuksia. Työ on suunnitelmallista ja muutoskykyistä. Testaamiseen on panostettu, jotta tuotteen laatu voidaan varmistaa, Marko kertoo.

Vaikka käytettävä koodauskieli ei ole muuttunut suuresti, näkyy koodaamisen perusajatuksen muutos työnteossa. – Koodin tulee olla yhä paremmin ylläpidettävää. Tuotetta kehitetään koko ajan vastaamaan asiakkaan esittämiä toiveita ja haasteita.

Vertexin kansainvälisyys tuo työntekoon lisäarvoa. Marko on saanut tehdä asiakkaan kanssa työtä esimerkiksi Australiassa. – Kun kehittäjänä pääsee asiakkaiden luokse, saa aidosti kiinni heidän haasteistaan. Se motivoi löytämään parhaan ratkaisun.

Välittävä työyhteisö

Vertex huolehtii tiiminsä hyvinvoinnista ja jaksamisesta. – Työnantaja on tukenut reilun, huomioivan ja auttavaisen työyhteisön syntymistä. Asiat on hoidettu aina huolellisesti ja pitkäjänteisesti, vaikka talouden suhdanteet olisivat heitelleet.

Marko on koulutukseltaan tekniikan diplomi-insinööri ja myös maisteri ympäristötekniikan alalta. Kyky hallita laajoja kokonaisuuksia on kehittynyt myös työssä.

– Työnantaja on kannustanut koulutuksiin ja jatkuvaan kehittymiseen.
Marko tekee etätyötä jopa 80 % työviikostaan. – Olen työvuosieni aikana asunut Orivedellä, Turussa, Hämeenkyrössä, Tampereella ja Ylöjärvellä. Työntekoni ei ole koskaan ollut paikkaan sidottua.