Monipuolisia työtehtäviä

Petri Molkkari on ollut Vertex-urallaan varsinainen moniottelija. Hän on työskennellyt useamman Vertexin tuotteen parissa ja viimeisimpänä hän on ottanut haltuun pilvimaailmaa. 

Vertex-uransa Petri aloitti vuonna 2008. Töiden monipuolisuus on pitänyt kiinni talossa. 

– Kun tulin Vertexille, olin tehnyt koodia lähinnä Javalla. Täällä otin C++:n käyttöön ja tein pitkään Vertex BD-rakennussuunnittelutuotteen kehitystyötä. Sen jälkeen siirryin tiedonhallinnan ja Vertex Flown pariin. OpenApit ja projektien hallinta ovat tulleet tutuiksi kahdessa isossa Business Finlandin projektissa, joissa toimin vastuullisena johtajana. Projektien aikana pääsin tutustumaan lisäksi verkkokaupan integrointiin, nykystandardit täyttäviin kirjautumis- ja tunnistautumistekniikoihin ja API-talouden mahdollisuuksiin. Olen työskennellyt myös Vertex Showroomin parissa ja päässyt sitä kautta tutustumaan virtuaalimaailmaan ja grafiikan kehitykseen, Petri kertoo.

Tällä hetkellä Petri työskentelee kahden tuotteen tuoteomistajana (Product owner) ja työhön kuuluu hyvin laaja kirjo erilaisia tehtäviä muun muassa tuotesuunnittelua, tuotekehitystiimien tukemista, kehitystyön koordinointia ja vaatimusmäärittelyä. Työssä pääsee tekemään yhteistyötä myös ulkomaan yksiköidemme kanssa. Tavanomaisten tuoteomistajan tehtävien lisäksi Petri tekee paljon UI/Ux suunnittelua ja vielä jonkin verran koodausta. 

 Työ on opettanut paljon. – Meillä on Vertexillä omia tuotteita, joista osa on ollut markkinoilla jo hyvin pitkään. Samalla olemme kehittäneet rinnalla uusia tuotteita. Koko ajan täytyykin olla mukana alan kehityksessä tuotteiden laadun takaamiseksi ja parantamiseksi. On tehtävä pitkäikäisiä ratkaisuja, jotta tuote voi pysyä kilpailukykyisenä koko elinkaarensa ajan. Varsinkin nyt uusia tuotteita kehitettäessä on tärkeää miettiä valintojen kestävyyttä. Tässä auttaa hyvin paljon koodarin tausta, Petri pohtii.  

Uransa aikana Petri on päässyt tutustumaan myös EU-lainsäädäntöön, sillä hän oli selvittelemässä mitä kaikkea Suomen tietosuojalain muutokset tarkoittivat yritykselle astuessaan voimaan muutama vuosi sitten. Siten materiaalitekniikan diplomi-insinöörin ja tietojenkäsittelytieteiden maisterin opiskelemasta oikeustieteestäkin oli hyötyä. 

Huippuporukka

Petriä innostaa aina uuden ratkaisun keksiminen ja löytäminen. Asiakkaan tarve oman suunnittelutyönsä tehostamiseen vaatii ohjelmiston kehittäjiltä jatkuvaa innovointia. Asiakkaalle on iso merkitys sillä, kun tuote pystytään suunnittelemaan viikon sijasta päivässä tai kahdessa. Nykyisissä tehtävissä korostuu ratkaisuiden löytäminen paikasta ja ajasta riippumattoman suunnittelutyö vaatimuksiin. 

– Olemme mukana ohjelmistotuotteen kaaren alusta saakka, Proof of conceptista asiakastukeen asti.  Oman innovoinnin lisäksi, asiakkaat tuovat jatkuvasti uusia tarpeita ja toivomuksia, ja niitä käydään läpi tarkasti. On motivoivaa nähdä idean jalostuminen tuotteen ominaisuuksiksi tai itse tuotteeksi ja nähdä asiakkaiden ottavan ne käyttöön.  

Pitkät työurat kertovat hyvästä työporukasta ja välittömästä ilmapiiristä. –  Töihin on aamulla mukava tulla, Petri kiittelee.