Oletko aloittamassa Vertex BD -ohjelman käyttöä Hirsitalosuunnittelu-ohjelmistolla ja haluat oppia hallitsemaan hyvin ohjelman perustoiminnat? Tämä kurssi on sinua varten.

Tavoite
Opit Vertex BD rakennussuunnitteluohjelman kannalta mallintamaan hirsirakennuksia oikeita työtapoja käyttäen ja tuottamaan tarjous-, lupa- sekä työsuunnitelmat perusmuodossaan.

Kurssipaikka:  Vertex Systems, Tampere

Kurssin kesto ja hinta:
Kesto: 3 päivää
Hinta: 960 euroa + alv.
Hinta sisältää kurssimateriaalin, kahvit ja lounaat.

Esitiedot:
Windowsin perustiedot, rakennussuunnittelu- ja/tai piirtokokemusta.

Kurssilla käsiteltävät asiat
Kurssilla tutustut Vertex BD Hirsitalosuunnittelun käyttöliittymään. Perehdytään ohjelman perustoimintoihin ja harjoitellaan mallintamaan esimerkki rakennus. Tutustutaan hirsiseinien muotoilutyökaluihin, hirsisuunnittelun erityiskohtiin sekä hirsityökuvien tekemiseen. Opetellaan käyttämään seinä-, lattia-, katto- ja makrotoimintoja. Perehdytään valmiiden kuvapohjien päivittämiseen sekä omien kuvien tuottamiseen.

Lisätietoja
myynti(at)vertex.fi

Tarkka kurssisisältö

1. päivä

1. Vertex BD käyttöliittymä (Toolbar, Helpit, Manuaalit)
Käydään läpi ohjelman käytön kannalta oleelliset toiminnot sekä tutustutaan windows-tyyliseen käyttöliittymään.

2. Rakennuksen suunnittelu: Päätoiminnot (Architectural menu)
Opitaan projektin perustaminen sekä täytetään projektiin liittyvä projektintietokortti. Käydään läpi projektin perusparametrit ja opitaan kuvamalliparien käsittely sekä niiden käyttötarkoitus rakennussuunnittelun kannalta.

3. Seinän piirto (Wall menu)
Opitaan lisäämään parametrisia hirsiulkoseiniä, parametrisia väliseiniä ja perustusseinärakenteita malliin sekä muokkaamaan niiden ominaisuuksia. Tutustutaan myös hirsiseinän muotoilutyökaluihin. Trimmataan seinää pintaan sekä yhdistetään nurkkia, leikataan seiniä, venytetään ja yhdistetään seiniä toisiinsa.

4. Ikkunat ja ovet
Opitaan ikkunoiden ja ovien lisäys-, muokkaus- ja siirtotoiminnot. Lisätään ikkunoita ja ovia seinään, kopioidaan ikkunoita ja oveja seinältä toiselle. Tutustutaan ikkuna- ja ovikirjastojen mallien muokkaamiseen parametrien kautta.
Opitaan lisäämään ja poistamaan ikkunan- ja ovenpielilautasettejä sekä ikkunoiden ristikoita.

2.Päivä

1. Portaat, hormit, kalusteet yms. makrot
Käydään läpi komponettikirjastot, mistä löytyy esimerkiksi savupiiput sekä opitaan niiden sijoittaminen 2d-kuvaan tai 3d-malliin. Tutustutaan myös varioituvien makrojen omainaisuuksiin ja esimerkiksi miten makrojen ominaisuuksia voidaan muokata.

2. Ala-, väli- ja yläpohjat
Opitaan lisäämään ala-, väli- ja yläpohjarakenteita sekä muokkaamaan niiden rakenteita. Lisätään alapohjarakenteet ja tutustutaan lattia-, väli- ja sisäkaton ominaisuuksiin sekä tutustutaan vaakarakenteiden muokkaustyökaluihin.
Muokataan rakenteiden muotoa lisäämällä pisteitä, siirtelemällä reunoja, muokkaamalla kerroksia yksittäin tai kokonaista rakennetta yhdellä kertaa.

3. Katto
Opitaan lisäämään vesikattorakenne ja tutustutaan kattorakenteiden parametreihin sekä tutustutaan vaakarakenteiden muokkaustyökaluihin. Siirretään katon reunoja ja tutustutaan räystäslinjojen merkkaustyökaluihin.
Tutustutaan kattolyhdyn lisäys työkaluun.

4. Koristelaudat
Opitaan lisäämään otsa- ja räystäslaudat. Opitaan niiden poistaminen ja työstäminen profiilityökaluja apunakäyttäen.

3. Päivä

1. Profiilityökalut (ARK palkit ja pilarit)
Opitaan lisäämään pilareita ja palkkeja profiilityökalulla. Tutustutaan profiilien muokkaamiseen profiilien työstötyökaluilla. Venytetään, leikataan, yhdistetään ja trimmataan profiileita. Tutustutaan lovien lisäämiseen profiileihin sekä profiilien kuvaustekstien ja luetteloiden tekemiseen.

2. Rakennusosien piilotus
Opitaan käyttämään rakennusosien piilottamista piilotusryhmiä hyväksi käyttäen 2d-kuvassa sekä 3d-mallissa.

3. Huonemerkinnät
Opitaan huonemerkintöjen luominen pohjakuvaan sekä huonetunnusten muokkaaminen. Tutustutaan huoneen materiaalien muokkaukseen sekä huonekortin määrittelyyn. Sekä opitaan rakennuksen pinta-alojen laskenta ja lämmöneristysselvityksen tekeminen automaattisesti.

4. Kuvien tuottaminen
Opitaan luomaan pohjakuva-, julkisivu- ja leikkauspiirustuksia. Opitaan käyttämään valmiita kuvapohjia sekä tarvittaessa tekemään omia kuvapohjia. Tutustutaan korkeusmerkintöjen lisäämiseen sekä kuvien ediotointiin ja mittakaavojen vaihtoon.
Opitaan tulostaminen paikalliseen oletus tulostimeen sekä PDF-muodossa tiedostoon.
Käydään läpi viivojen, tekstien ja mittojen lisäämistä.

Minimiosallistujamäärä on 3 henkilöä.

Koulutuspäivät

Kurssinro    Pvm                 Pv          Kesto
3260              27.-29.9.          ma-ke    3 pv

Ilmoittautuminen:
Täytä alla oleva kaavake tai lähetä sähköpostia myynti@vertex.fi.
Ilmoittaudu viimeistään yksi viikko ennen kurssin ajankohtaa. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi lähipäivinä sähköpostiisi.

Peruutukset:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutettavasta kurssivarauksesta veloitamme puolet kurssin hinnasta.
Kurssi järjestetään, jos ilmoittautuneita osallistujia on vähintään kolme.

Yhteydenotot kursseihin liittyen: kurssit@vertex.fi

Huom. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Valitse kurssi, jolle haluat osallistua

12 + 11 =