Tulevaisuus tehdään Vertexillä

Työpaikkablogi

Lue vertexläisten ajatuksia ja kokemuksia työstään Vertexillä.

Kehitys tapahtuu yhdessä asiantuntijoiden kanssa

Kehitys tapahtuu yhdessä asiantuntijoiden kanssa

Timo Tulisalmi suhtautuu ohjelmistojen kehittämiseen intohimoisesti: hän innostuu helposti uusista teknologioista ja alan uusimmista trendeistä. Samalla hänellä on teknologiajohtajana myös toinen tärkeä tavoite. Hän haluaa olla hyvä johtaja.

Diplomityöt kevät 2021

Diplomityöt kevät 2021

Diplomitöitä taas uunista ulos!   Viime keväänä iloitsimme Vertexillä, kun saimme monta uutta diplomi-insinööriä joukkoomme ja meille tehtyjen diplomitöiden määrä kasvoi. Tänä keväänä saamme olla samasta syytä jälleen iloisia. Meidän Vertex-nuoret Juhana, Joonas,...

Vertexin opiskelijapolulla, osa 3: Antti Heinonen

Vertexin opiskelijapolulla, osa 3: Antti Heinonen

Blogisarjamme kolmannessa ja viimeisessä osassa tutustumme Antti Heinoseen, jonka polku Vertexillä alkoi 2018. Blogisarjamme aiemmissa osissa kerroimme opiskelijapoluista, jotka alkoivat kesätöistä. Antti sen sijaan tuli Vertexille suoraan tekemään diplomityötä.

Vertexin opiskelijapolulla, osa 1: Juhana Rajala

Vertexin opiskelijapolulla, osa 1: Juhana Rajala

Vertexillä on pitkä historia ohjelmistojen kehittämisestä ja tulevina vuosina tarvitsemme paljon uutta osaamista taloon. Tästä syystä kasvatamme ja kehitämme systemaattisesti Vertex-ohjelmistokehitykseen nuoria osaajiamme tulevaisuuden huippuammattilaisiksi. Apuna tässä toimii Vertexin opiskelijapolku, jonka kautta moni Vertex-nuori on kulkenut aina kesätöistä alkaen vakituiseen työpaikkaan saakka.

Vuosien osaamista siirtämässä

Vuosien osaamista siirtämässä

Vertexillä osa henkilöstöstä on viihtynyt pitkään ja eläköitymisiä tapahtuu tulevina vuosina yhä enemmän. On ilahduttavaa, että talo on tarjonnut pitkäaikaisille Vertexläisille monipuolisia tehtäviä ja projekteja, joissa kasvattaa omaa osaamistaan. Pitkät työurat kertovat myös mukavasta työporukasta, jonka kanssa viihdytään.

Asiantuntijat

Lue vertexläisten ja yhteistyökumppaneidemme ajatuksia tulevaisuuden suunnitteluratkaisuista ja tekniikan kehittämisestä.

Third-party monolith to microservices

Third-party monolith to microservices

In this blog post, Valtteri tells about his master’s thesis and how it came to be. In his master’s thesis a third-party monolithic web service was integrated into one of Vertex System’s microservice platforms. Integrating a monolithic web service into a microservice platform is not a simple task. The integration introduces several different technological problems that need to be worked around to produce a user-friendly result.

The future of Vertex graphics

The future of Vertex graphics

In his blog post, Juho introduces the topic for his Master’s thesis. It consists of a proof-of-concept physically-based lighting system, which could serve as the basis for the next generation of Vertex graphics.

Modern library interface

Modern library interface

In his blog Matias tells how he modernized component library architecture. Besides renew process the new architecture was reviewed by using DCAR method.

Intelligent assembly constrains

Intelligent assembly constrains

In this blog post, Joonas goes over how his master’s thesis on assembly constraint classification was created for Vertex Systems. As a part of the thesis a classifier system was developed within the Vertex G4 CAD software. The work demonstrates how modern machine learning techniques, such as deep learning and the convolutional neural network architecture, can concretely be used to enhance productivity in CAD.

AI assisted document archiving

AI assisted document archiving

Juhana tells in his blog post how he came up with the idea of a machine learning based text document classifier and how it was implemented as a part of his master’s thesis. The application implemented utilizes tools from natural language processing (NLP) in order to label documents with matching keywords. This reduces the need for manual work and makes it possible to perform content based document search.

Näköalapaikalla

Ajatuksia kone- ja laitevalmistajien kilpailukyvyn takaamisesta, tekniikasta ja teknologiasta. Ajassa. Tulevaisuus edellä.

Teräksenlujaa suunnittelua

Teräksenlujaa suunnittelua

Ruostumattomia säiliöitä eri toimialoille suunnitteleva Tankki Oy räätälöi kaikki tuotteensa asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä asettaa erityisiä vaatimuksia suunnitteluohjelmistolle. “Suunnitteluohjelmiston tärkein ominaispiirre on kuitenkin helppo määritellä. Se on helppokäyttöisyys”, toteaa Tankki Oy:n tekninen päällikkö Antti Sunell.

Työvaiheiden automatisoinnilla kustannustehokkuutta

Työvaiheiden automatisoinnilla kustannustehokkuutta

”Työvaiheiden automatisoinnilla saadaan siirrettyä perussuunnittelun kuormaa pois suunnittelijoilta. Tällöin jää enemmän aikaa sellaisen työn tekemiseen, joka on asiakaskohtaisempaa ja spesifimpää, eli vaativampaa”, kertoo Vertex Systemsin ohjelmistoasiantuntija Heikki Käsnänen. 

Mallipohjainen tuotemäärittely on tulevaisuutta

Mallipohjainen tuotemäärittely on tulevaisuutta

Mallipohjaisessa tuotemäärittelyssä on kyse 3D-mallintamisen viemisestä luonnolliseen lakipisteeseensä. Jukka-Pekka Rapinoja Metalliteollisuuden standardisointiyhdistyksestä visioi, että tulevaisuudessa suunniteltavasta kappaleesta tehtäisiin täydellinen 3D-masteri, joka sisältäisi kaiken suunnittelijoiden, tuotannon ja loppukäyttäjien tarvitseman informaation.

Tekoäly on kuin liikkuva maali

Tekoäly on kuin liikkuva maali

Tekoälyllä on jo niin iso rooli arjessa ja työelämässä, että emme aina edes tiedosta sen läsnäoloa. Yhä useammat arkiset toiminnot tapahtuvat tekoälyn toimesta, toteaa professori ja tutkimusjohtaja Kaisa Väänänen Tampereen yliopiston alaisuudessa toimivasta AI Hub’ista.

Mekaniikkasuunnitteluun kasvanut

Mekaniikkasuunnitteluun kasvanut

Olemme käyttäneet Vertex-ohjelmistoa niin kauan kuin jaksan muistaa, ja olemme olleet siihen niin tyytyväisiä, ettei ole tullut mieleen lähteä kuikuilemaan, olisiko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen, kertoo kuivapaperikonealan yrityksen, Anpapin, Jussi Keltaniemi.

3D-tulostamisella nopeutta ja kustannustehokkuutta

3D-tulostamisella nopeutta ja kustannustehokkuutta

Teknologian kehittyminen tarjoaa jatkuvasti uusia käyttökohteita ja mahdollisuuksia 3D-tulostamiselle. Nykyään 3D-tulostusta hyödynnetään paljon tuotekehityksessä, testikappaleiden, pienoismallien ja varaosien valmistuksessa.

Webinaarit, tapahtumat ja uutiset

Opi uutta osallistumalla tapahtumiimme. Webinaari on verkossa toteutettu virtuaalinen tapahtuma, johon voit osallistua näppärästi omalta tietokoneelta, puhelimelta tai tabletilta.

Webinaari: Vertex G4 Mallinnusklinikka 25.11.2022

Webinaari: Vertex G4 Mallinnusklinikka 25.11.2022

Kuukauden viimeisenä perjantaina järjestettävillä Vertex G4 Mallinnusklinikoilla ratkomme arkipäivän mallinnushaasteita. Esittelemme miten käytännössä voit ratkaista jonkin mallinnukseen liittyvän pulman. Sinulla on myös mahdollisuus ehdottaa aiheita tulevissa...

Webinaari: Vertex 2023 uudet ominaisuudet

Webinaari: Vertex 2023 uudet ominaisuudet

Julkaisemme tuotteistamme jälleen uudet ohjelmistoversiot, joissa on mukana iso joukko uusia ominaisuuksia, joilla helpotat ja nopeutat työtäsi. Tule mukaan ilmaisiin webinaareihin tutustumaan mitä uutta Vertex 2023-versioissa on mukana.

Vertex-käyttäjäpäivä 2022 Ylivieska

Vertex-käyttäjäpäivä 2022 Ylivieska

Tervetuloa Vertex-käyttäjäpäivään Ylivieskaan keskiviikkona 23.11.2022. Päivä on suunnattu rakennusalan suunnittelijoille/toimijoille ja sopii niin kokeneille ohjelmistojemme käyttäjille, kuin asiasta kiinnostuneille vasta-alkajille.

Vertex-käyttäjäpäivä 2022

Vertex-käyttäjäpäivä 2022

15.11.2022 järjestämme Tampere-talossa Vertex-käyttäjäpäivän. Päivän konseptia on uudistettu niin, että päivässä yhdistyvät perinteinen Vertex-käyttäjäpäivä sekä Vertex-tiedonhallintapäivä. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan!

Alihankinta 2022

Alihankinta 2022

Tule tapaamaan meitä Tampereelle Alihankinta-messuille 27.-29.9.2022

Koulutuskurssit syksy 2022 kevät 2023

Koulutuskurssit syksy 2022 kevät 2023

Koulutus tehostaa työskentelyä Tarjoamme monipuolista koulutusta niin vasta-alkajille, kuin edistyneemmillekin käyttäjille. Uusilla opeilla tehostat työskentelyäsi, joten koulutus maksaa itsensä varmasti takaisin!Kurssit syksy 2022   Voit tutustu kurssien...

PulPaper 2022

PulPaper 2022

Tule tapaamaan meitä Helsinkiin PulPaper -tapahtumaan 7.-9.6.2022.

Vertex-stipendit 2022

Vertex-stipendit 2022

Tämän vuoden toinen Vertex-stipendi opiskelijoille on jaettu. Stipendin saaja oli rakennusinsinööriksi opiskeleva Mikko Rantala Turun ammattikorkeakoulusta. Onnea Mikko!

Opiskelijastipendit 2022

Opiskelijastipendit 2022

Haluamme tukea tekniikan alan opiskelijoita ja innostaa käyttämään Vertex-ohjelmistoja suunnittelutyössä. Jaamme vuoden 2022 aikana stipendejä kannustukseksi Vertex-ohjelmistolla tehdystä työstä. Hakuaikaa on koko vuosi, lue lisää!

Opiskelijakilpailu 2021: 500€ stipendi Minna Puikolle

Opiskelijakilpailu 2021: 500€ stipendi Minna Puikolle

Järjestimme jälleen perinteisen tekniikan opiskelijoille tarkoitetun suunnittelukilpailun. Tehtävänä oli suunnitella uusi tuote ja rakentaa Vertex-ohjelmistoa käyttäen sen 3D-malli. Palkitsimme 500€ stipendillä rakennusarkkitehtiopiskelija Minna Puikon Oulun ammattikorkeakoulusta. Onneksi olkoon!

Missasitko jonkin muun aiemmin pidetyn webinaarin? Katso vanhemmat tallenteet webinaariarkistostamme.