Tulevaisuus tehdään Vertexillä
Työpaikkablogi
Lue vertexläisten ajatuksia ja kokemuksia työstään Vertexillä.
Dailyt ja yhteiset sparrailut pitävät henkeä yllä – Avoin yhteistyö on Vertexin toiminnan ydin
Hyppää mukaan tutustumaan Vertexin ohjelmistokehityksen prosessiin! Laadukkaiden tuotteidemme takana on useampia rooleja, ja ihmisiä.
Kehitys tapahtuu yhdessä asiantuntijoiden kanssa
Timo Tulisalmi suhtautuu ohjelmistojen kehittämiseen intohimoisesti: hän innostuu helposti uusista teknologioista ja alan uusimmista trendeistä. Samalla hänellä on teknologiajohtajana myös toinen tärkeä tavoite. Hän haluaa olla hyvä johtaja.
Diplomityöt kevät 2021
Diplomitöitä taas uunista ulos! Viime keväänä iloitsimme Vertexillä, kun saimme monta uutta diplomi-insinööriä joukkoomme ja meille tehtyjen diplomitöiden määrä kasvoi. Tänä keväänä saamme olla samasta syytä jälleen iloisia. Meidän Vertex-nuoret Juhana, Joonas,...
Vertexin opiskelijapolulla, osa 3: Antti Heinonen
Blogisarjamme kolmannessa ja viimeisessä osassa tutustumme Antti Heinoseen, jonka polku Vertexillä alkoi 2018. Blogisarjamme aiemmissa osissa kerroimme opiskelijapoluista, jotka alkoivat kesätöistä. Antti sen sijaan tuli Vertexille suoraan tekemään diplomityötä.
Vertexin opiskelijapolulla, osa 2: Valtteri Valtanen
Blogisarjamme toisessa osassa tapaamme Valtteri Valtasen, joka on saanut juuri valmiiksi kandityönsä. Hän opiskelee Tampereen yliopistossa neljättä vuotta pääaineenaan ohjelmistotekniikka.
Vertexin opiskelijapolulla, osa 1: Juhana Rajala
Vertexillä on pitkä historia ohjelmistojen kehittämisestä ja tulevina vuosina tarvitsemme paljon uutta osaamista taloon. Tästä syystä kasvatamme ja kehitämme systemaattisesti Vertex-ohjelmistokehitykseen nuoria osaajiamme tulevaisuuden huippuammattilaisiksi. Apuna tässä toimii Vertexin opiskelijapolku, jonka kautta moni Vertex-nuori on kulkenut aina kesätöistä alkaen vakituiseen työpaikkaan saakka.
Asiantuntijat
Lue vertexläisten ja yhteistyökumppaneidemme ajatuksia tulevaisuuden suunnitteluratkaisuista ja tekniikan kehittämisestä.
Coordination between multiple microservices
Coordination between multiple microservices We have always offered Master´s Thesis opportunities to university students to support their academic and professional qualifications. There are more than 40 Master´s Theses completed for Vertex during the years. The...
Third-party monolith to microservices
In this blog post, Valtteri tells about his master’s thesis and how it came to be. In his master’s thesis a third-party monolithic web service was integrated into one of Vertex System’s microservice platforms. Integrating a monolithic web service into a microservice platform is not a simple task. The integration introduces several different technological problems that need to be worked around to produce a user-friendly result.
Microsoft 365 Office Onlinen integroiminen selainpohjaiseen pilvitallennusalustaan
Niilo kertoo blogissaan kandidaatintyöstään, jossa hän etsi ratkaisua Microsoft
365 -tiedostojen käsittelyyn Vertex Syncissä. Työssä toteutettiin prototyyppi
Microsoft 365 Office Onlinen integroimisesta Vertex Synciin, jonka avulla
Microsoft 365 -sovellusten käyttö onnistuu Vertex Syncin sisältä.
The future of Vertex graphics
In his blog post, Juho introduces the topic for his Master’s thesis. It consists of a proof-of-concept physically-based lighting system, which could serve as the basis for the next generation of Vertex graphics.
Modern library interface
In his blog Matias tells how he modernized component library architecture. Besides renew process the new architecture was reviewed by using DCAR method.
Intelligent assembly constrains
In this blog post, Joonas goes over how his master’s thesis on assembly constraint classification was created for Vertex Systems. As a part of the thesis a classifier system was developed within the Vertex G4 CAD software. The work demonstrates how modern machine learning techniques, such as deep learning and the convolutional neural network architecture, can concretely be used to enhance productivity in CAD.
Näköalapaikalla
Ajatuksia teollisuuden kilpailukyvyn takaamisesta, tekniikasta ja teknologiasta. Tulevaisuus edellä.
Tuotetiedonhallinta voi avata oven liiketoiminnan kasvuun
“Yrityksen kaikissa tärkeissä prosesseissa pitää pystyä kuljettamaan tietoa digitaalisesti prosessin eri vaiheissa läpi koko ketjun. Tiedon pitäisi myös olla helposti kaikkien sitä tarvitsevien saatavilla.
Sitten kun asiat ovat yrityksessä näin hyvällä mallilla, alkaa tapahtua pieniä ihmeitä: aikaa, rahaa ja resursseja alkaa säästyä esimerkiksi turhien reklamaatioiden käsittelyltä”, kertoo Antti Sääksvuori.
Kyberturvattomuus on liiketoimintariski
”Digitaalisen turvallisuuden uhat ovat osa liiketoimintariskiä ihan samalla tavalla kuin likviditeettiriski tai häiriöt logistiikkaketjussa ovat liiketoimintariskejä”, kertoo Peter Sund Suomen kyberteollisuuden edunvalvontajärjestöstä. Yritysten kannattaakin tehdä riskiarvioita siitä, kuinka vakavan haitan yrityksen digitaalisissa palveluissa tai infrastruktuurissa tapahtuva häiriö voi aiheuttaa tuotannon jatkuvuudelle.
Ohjelmistorobotti auttaa purkamaan rutiinityökuormaa
Ohjelmisto- ja toimistorobotit pystyvät suorittamaan toimistotyön rutiinitehtäviä tehokkaasti ja samalla vapauttamaan ihmisiä aivotyöhön. Tietoliikenneyhtiö Elisan teknologiajohtaja Ville Raution mukaan koneälyn korvaajiksi toimistoroboteista ei kuitenkaan vielä ole.
Teräksenlujaa suunnittelua
Ruostumattomia säiliöitä eri toimialoille suunnitteleva Tankki Oy räätälöi kaikki tuotteensa asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä asettaa erityisiä vaatimuksia suunnitteluohjelmistolle. “Suunnitteluohjelmiston tärkein ominaispiirre on kuitenkin helppo määritellä. Se on helppokäyttöisyys”, toteaa Tankki Oy:n tekninen päällikkö Antti Sunell.
Työvaiheiden automatisoinnilla kustannustehokkuutta
”Työvaiheiden automatisoinnilla saadaan siirrettyä perussuunnittelun kuormaa pois suunnittelijoilta. Tällöin jää enemmän aikaa sellaisen työn tekemiseen, joka on asiakaskohtaisempaa ja spesifimpää, eli vaativampaa”, kertoo Vertex Systemsin ohjelmistoasiantuntija Heikki Käsnänen.
Mallipohjainen tuotemäärittely on tulevaisuutta
Mallipohjaisessa tuotemäärittelyssä on kyse 3D-mallintamisen viemisestä luonnolliseen lakipisteeseensä. Jukka-Pekka Rapinoja Metalliteollisuuden standardisointiyhdistyksestä visioi, että tulevaisuudessa suunniteltavasta kappaleesta tehtäisiin täydellinen 3D-masteri, joka sisältäisi kaiken suunnittelijoiden, tuotannon ja loppukäyttäjien tarvitseman informaation.
Webinaarit, tapahtumat ja uutiset
Opi uutta osallistumalla tapahtumiimme. Webinaari on verkossa toteutettu virtuaalinen tapahtuma, johon voit osallistua näppärästi omalta tietokoneelta, puhelimelta tai tabletilta.
Webinaari: Takila Oy kertoo laserkeilauksesta ja pistepilvien tehokkaasta hyödyntämisestä | Vertex G4Plant
Haluatko oppia tehokkaamman tavan käyttää pistepilviä laitossuunnittelussa? Järjestämme 26.4 kello 10:00 webinaarin, jossa Samppa Takala Takila Oy:ltä kertoo laserkeilauksen pääperiaatteista sekä alaan vaikuttavista uusista tekniikoista. Tämä webinaari on suunnattu...
Webinaari: Vertex Flow – Flow-integraatiot 20.4.2023 klo 10-11
Yrityksissä on tänä päivänä käytössä monia erilaisia tietojärjestelmiä. Aina kun näissä eri järjestelmissä käsitellään päällekäistä dataa, tulee tarve rakentaa integraatio ohjelmistojen välille: Data syötetään vain kerran ja vain yhteen järjestelmään, josta se...
Webinaari: Miten nopeutat suunnittelutyötä mukautuvien ja jaettujen mallien avulla?
Tule mukaan ilmaiseen webinaariin, jossa opit miten jaettujen mallien avulla nopeutat projektien läpimenoaikaa kun useampi henkilö pystyy suunnittelemaan eri osa-alueita samaan aikaan.
Webinaari: Vertex G4 – Edistynyt ehtojen käyttö 4.4.2023 klo 10-11
Webinaarissa käymme läpi vähemmän tunnettuja luonnos- ja kokoonpanoehtojen ominaisuuksia. Opimme ymmärtämään ehtojen ratkaisun ja hyödyntämään niitä varioituvan ja konfiguroituvan tuotteen suunnittelussa. Webinaarin sisältö: Kokoonpano- ja luonnosehdot, ehtojen...
Webinaari: Vertex Flow – Isojen kokoonpanojen hallinta 22.3.2023 klo 10-11
Isojen kokoonpanojen hallinta voi olla välillä todella haastavaa. Lataaminen on hidasta, mallien pyörittäminen näytöllä voi pätkiä, komentojen lataaminen kestää, mallin ja piirustusten päivittäminen on hidasta, käännöstiedostoista tulee todella isoja jne. Kuulostaako...
Vertex-käyttäjäpäivä 2022 Ylivieska
Tervetuloa Vertex-käyttäjäpäivään Ylivieskaan keskiviikkona 23.11.2022. Päivä on suunnattu rakennusalan suunnittelijoille/toimijoille ja sopii niin kokeneille ohjelmistojemme käyttäjille, kuin asiasta kiinnostuneille vasta-alkajille.
Vertex-käyttäjäpäivä 2022
15.11.2022 järjestämme Tampere-talossa Vertex-käyttäjäpäivän. Päivän konseptia on uudistettu niin, että päivässä yhdistyvät perinteinen Vertex-käyttäjäpäivä sekä Vertex-tiedonhallintapäivä. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan!
Alihankinta 2022
Tule tapaamaan meitä Tampereelle Alihankinta-messuille 27.-29.9.2022
Koulutuskurssit syksy 2022 kevät 2023
Koulutus tehostaa työskentelyä Tarjoamme monipuolista koulutusta niin vasta-alkajille, kuin edistyneemmillekin käyttäjille. Uusilla opeilla tehostat työskentelyäsi, joten koulutus maksaa itsensä varmasti takaisin!Kurssit syksy 2022 Voit tutustu kurssien...
PulPaper 2022
Tule tapaamaan meitä Helsinkiin PulPaper -tapahtumaan 7.-9.6.2022.
Opiskelijastipendit 2023
Haluamme tukea tekniikan alan opiskelijoita ja innostaa käyttämään Vertex-ohjelmistoja suunnittelutyössä. Jaamme vuoden 2023 aikana stipendejä kannustukseksi Vertex-ohjelmistolla tehdystä työstä. Hakuaikaa on koko vuosi, lue lisää!
Vertex-stipendit 2022
Tämän vuoden toinen Vertex-stipendi opiskelijoille on jaettu. Stipendin saaja oli rakennusinsinööriksi opiskeleva Mikko Rantala Turun ammattikorkeakoulusta. Onnea Mikko!
Opiskelijakilpailu 2021: 500€ stipendi Minna Puikolle
Järjestimme jälleen perinteisen tekniikan opiskelijoille tarkoitetun suunnittelukilpailun. Tehtävänä oli suunnitella uusi tuote ja rakentaa Vertex-ohjelmistoa käyttäen sen 3D-malli. Palkitsimme 500€ stipendillä rakennusarkkitehtiopiskelija Minna Puikon Oulun ammattikorkeakoulusta. Onneksi olkoon!
Missasitko jonkin muun aiemmin pidetyn webinaarin? Katso vanhemmat tallenteet webinaariarkistostamme.