Webinaarit

 

Opi uutta osallistumalla maksuttomiin webinaareihimme. Webinaari eli verkkoseminaari on internetin välityksellä toteutettu virtuaalinen tapahtuma, johon voit osallistua näppärästi omalta tietokoneelta, puhelimelta tai tabletilta.

Vertex G4 mallinnusklinikka

Kuukauden viimeisenä perjantaina järjestettävillä Vertex G4 Mallinnusklinikoilla ratkomme arkipäivän mallinnushaasteita. Esittelemme miten käytännössä voit ratkaista jonkin mallinnukseen liittyvän pulman. Sinulla on myös mahdollisuus ehdottaa aiheita tulevissa Mallinnusklinikoissa käsiteltäviksi!

Koulutuksen isäntänä toimii kouluttaja Jouni Ahola, jolla on 20 vuoden kokemus mekaniikkasuunnittelusta.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan webinaariin.

Vertex webinaari

Webinaarin aiheena on mallien suunnittelu 3D-tulostusta varten Vertex G4 mekaniikkasuunnitteluohjelmistolla (CAD). Webinaarissa käydään läpi mitä pitää miettiä mallinnuksen kannalta, kun suunnittelee 3D-mallia tulostusta varten. Webinaarissaa keskitytään FDM-tulostamiseen (Fused Deposition Modeling) eli muovin pursottamiseen.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan webinaariin.

Aiemmat webinaarit

Vertex webinaari

Vertex FEA on Suomessa kehitetty monipuolinen lujuusanalyysi osille, kokoonpanoille ja palkkirakenteille. Se on suunniteltu nopeuttamaan ja helpottamaan profiilirakenteiden sekä osien lujuustarkastelua ja ratkaisemista. Tuloksista voit tarkastella muun muassa jännityksiä, muodonmuutoksia ja tukireaktioita.

Webinaarissa perehdytään erilaisiin rakenteisiin, joita asiakkaamme ovat ratkaisseet Vertex FEAn avulla. Lähemmin tarkastellaan graniittisten muistomerkkien teräksisiä tukirakenteita, sekä teräsrunkoisia portaita ja niiden lujuusanalyysiä.

Katso tallenne.

Webinaarissa käydään läpi CLT-rakenteiden suunnittelun perusteet Vertex BD:llä:

– Kirjastojen aktivointi
– Rakenteiden lisääminen
– Rakennetyökalujen perusteet
– Työstöjen lisääminen
– Elementtikuvan luonti

Webinaarin isäntänä toimivat tutut Vertex-maestrot Pekka Ruusumaa ja Heikki Hassinen.

Katso tallenne.

Vertex G4 webinaari

Tule kuulemaan, miten pudotat tuotteen läpimenoajan murto-osaan ja näe konkreettinen esimerkki suunnitteluautomaatista.

Webinaarissa keskustelemme suunnittelun automatisoinnista, sen mahdollisuuksista ja siitä, millaisissa tuotteissa automatisointia voidaan parhaiten hyödyntää. Vierailevana tähtenä webinaarissa on mukana Kaukoralta mekaniikkasuunnittelija Timo Jalonen, joka kertoo heille toteutetusta suunnitteluautomaatista.

Katso tallenne.

Esittelemme laitos- ja putkistosuunnittelijan normityöpäivään kuuluvia kokonaisuuksia kuten laitosympäristön malllinnus sekä rakennuksen ja laitteiden sijoittaminen.
Putkistosuunnittelusta käydään läpi mm. seuraavia osa-alueita: putkilinjan reitittäminen, putkikomponenttien käyttö, eristeen lisääminen, vieton määrittäminen, kannakointi ja isometripiirustukset.
Webinaari on suunnattu Vertex G4Plantista kiinnostuneille ja vasta-alkajille. Kokeneemmat käyttäjät ovat toki myös tervetulleita mukaan.

Katso tallenne.

3d-johdinsarjasuunnittelu Vertex ED

Vertex ED:n uudistetussa johdinsarjasuunnittelussa johdinsarjojen reitti-, pituus- ja tilavarausten suunnittelu voidaan tehdä suoraan 3D-malliin. Mallintamisen avulla saadaan johtimien tarkat pituudet sekä johdinsarjan rakenne niin suunnittelua kuin valmistustakin varten.

Webinaarissa esittelemme:

– johdinsarjasuunnittelu yleisesti
– johdinsarjan suunnittelu 3D:ssä
– rajapinta Solidworksiin

Webinaarin isäntinä toimivat Pasi Hokkanen ja Sami Hiirola.

Katso tallenne.

Tule mukaan maksuttomaan webinaariin, jossa käydään läpi rakennuksen putkistosuunnittelun perusteet Vertex BD:llä:

-Putkiston veto ja mallinnuksen perusteet
-Työstöt ja elementtikuvien tuottaminen

Webinaarin isäntänä toimivat putkimestarit Pekka Ruusumaa ja Heikki Hassinen.

Katso tallenne.

Flow nimikkeet

Nimikkeistön hallinta voi aiheuttaa yrityksessä usein harmaita hiuksia. Oikeaa tietoa ei löydy. Tietoa voi syntyä useassa paikassa. Päällekkäisen tiedon korjaaminen taas aiheuttaa turhaa työtä ja vie aikaa.

Webinaarissa perehdymme miten PLM / tuotetiedon hallinta voi auttaa nimikkeistön hallinnassa ja millaisia nimikkeisiin liittyviä ongelmia sillä voidaan ratkoa.

Webinaarin sisältö:
– Nimikkeistön hallinta & elinkaari
– Tuotetiedon hallinta nimikkeistön apuna
– Tutustumme Vertex Flow -ratkaisuun

Katso tallenne.

Missasitko jonkin muun aiemmin pidetyn webinaarin? Katso vanhemmat tallenteet webinaariarkistostamme.