Käytät Vertex G4 -ohjelmistoa ja haluat oppia suunnittelumallien esittämisen Vertexin LightWorks® -visualisointimodulin avulla.

Tavoite
Visualisointikurssi opastaa sinut Vertex G4 3D-suunnittelumallien havainnolliseen, valokuvantarkkaan esittämiseen Vertexin LightWorks® -visualisointimodulin avulla. Kurssilla opitaan visualisoinnin toiminnot oman toimialasi harjoitusten, esimerkkimallien ja –tulosteiden avulla
.

Kurssipaikka: Vertex Systems Oy, Tampere.

Kurssin kesto ja hinta:
Kesto: 1 päivä
Hinta: 400 euroa + alv. Hinta sisältää kurssimateriaalin sekä kahvit ja lounaat.

Esitiedot
Vertex G4 3D -ohjelmiston käyttökokemus.

Kurssikuvaus:
Opitaan Vertex-visualisoinnin varjostustavat ja visualisoidun näkymän tallentaminen kuvatiedostoon kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivalla erottelutarkkuudella. Visualisoinnin ydinosaaminen; valonlähteiden käsittely ja muokkaus opetellaan yksityiskohtaisesti. Lisäksi perehdytään taustojen ja pintamateriaalien käyttöön ja ominaisuuksiin sekä visualisoinnin erikoistehosteisiin ja animaatiovalmiuksiin. Visualisointityökalujen ohella opitaan mm. perspektiivisten ja aksonometristen katselupisteiden valintatavat sekä visualisointia sivuavat 3D-mallinnuksen näkökohdat.

Kurssilla käsiteltäviä asioita:

1. Varjostustavat
Opitaan Vertex G4 -visualisoinnin varjostustavat ja niiden käyttö. Miten visualisointi poikkeaa OpenGL-varjostuksesta tai rautalankakuvasta?

2. Visualisoinnin käyttöliittymä ja perusteet
Katsaus visualisoinnin toimintovalikkoon ja varjostus-alasvetovalikon visualisointia koskeviin asetuksiin. Visualisointityökalujen ohella opitaan mm. perspektiivisten ja aksonometristen katselusuuntien valintatavat sekä visualisointia sivuavat 3D-mallinnuksen näkökohdat.

3. Visualisoidun näkymän tallentaminen
Opitaan visualisoidun näkymän tallentaminen kuvatiedostoon kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivalla erottelutarkkuudella eli resoluutiolla. Kuva tallennetaan yleisesti .tif, .bmp tai .jpg-muodossa. Visualisoinnin asetukset tallentuvat myös 3D-mallitiedostoon vastaista käyttöä varten.

4. Valaistus
Tutustutaan hyvän oletusvalaistuksen perusperiaatteisiin visualisoinnissa. Eri käyttötarkoituksiin sovelletaan erityyppisiä valonlähteitä. Opitaan valojen suuntaaminen.

5. Valonlähteet
Vertex-visualisoinnin kuusi valotyyppiä ovat yleis-, silmä-, kauko-, piste- ja kohdevalo sekä yksinkertainen taivasvalo. Sijoitetaan valonlähteitä malliin, käsitellään niitä ja opetellaan yksityiskohtaisesti kunkin valotyypin säädettävien ominaisuuksien vaikutus.

6. Taustat
Visualisoinnin tavallisimmat taustatyypit ovat tasainen väri, liukuväri, pilvikuvio ja valokuvatausta. Valitaan eri käyttötarkoituksiin sopivia taustoja ja opitaan muokkaamaan niiden ominaisuuksia. Istutetaan asiakkaan 3D-malli valokuvataustaan. Taustakuvaksi sopiva kuva voi olla esim. asiakkaan oma valokuva digitaalisessa muodossa.

7. Pintamateriaalit
Opitaan valitsemaan koneensuunnittelun 3D-malleihin sopivia visualiointimateriaaleja. Tutustutaan kirjastoitujen materiaalien ominaisuuksiin ja opitaan tekemään niihin pieniä muutoksia, esim. materiaalin värin tai heijastavuuden hienosäätö. Opitaan paikoittamaan materiaalit pinnoille.

8. Etualan varjostusominaisuudet
Visualisoinnin syvyysvaikuteman lisäämiseksi voidaan käyttää erikoisefektejä kuten sumua, syvyyskorostusta tai lumisadetta.

9. Vertex -piirustusten varjostustavat
Vertex G4 2D-piirustukset voidaan esittää varjostettuina ja ääriviivoilla.

10. 3ds-mallien tuonti Vertex G4 -malleiksi.

Lisätietoja
myynti(at)vertex.fi

Koulutuspäivät

Kurssinro    Pvm                 Pv          Kesto
3506              5.4.                  pe           1 pv

Ilmoittautuminen:
Täytä alla oleva kaavake tai lähetä sähköpostia kurssit@vertex.fi.
Ilmoittaudu viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin ajankohtaa. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi lähipäivinä sähköpostiisi.

Peruutukset:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutettavasta kurssivarauksesta veloitamme puolet kurssin hinnasta.
Kurssi järjestetään, jos ilmoittautuneita osallistujia on vähintään kolme.

Yhteydenotot kursseihin liittyen: kurssit@vertex.fi

Huom. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.
 

Valitse kurssi, jolle haluat osallistua (Huom! Ilmoittautuminen päättyy 2 viikkoa ennen kurssin alkua)

6 + 4 =