Vertex-ohjelmistot tuovat laitossuunnittelijalle varmuutta ja vaihtoehtoja

 

Vertexin ohjelmistot tuovat huomattavaa lisäarvoa suunnitteluprojekteihin. AX-Prosessit keskittyy prosessi-, energia-, kuumaöljy- ja höyrytekniikoihin, joissa Vertex on todistanut hyödyllisyyteensä moneen kertaan.

Asiakastarina

  • Asiakas: A-Insinöörit (ent. AX-Prosessit)
  • Toimiala: teknisen alan suunnittelutoimisto

AX-Prosessit Oy tekee laitossuunnittelua, jossa luodaan raamit yksityiskohtaisemmalle laitesuunnittelulle.

Asiakkaina ovat etupäässä energia-, prosessi-, lääke-, ja kemikaaliteollisuus. Laitossuunnittelun 3D-suunnittelutyökaluna yritys käyttää Vertex G4Plant -ohjelmistoa.

Kimmo Närhi

“Yhteistyömme Vertexin kanssa alkoi vuonna 2006. Olimme tuolloin siirtymässä 3D-suunnitteluun ja tutustuimme moniin eri 3D-ohjelmistoihin, joista Vertexin laitossuunnitteluohjelma osoittautui parhaaksi”, muistelee Kimmo Närhi.

Ohjelma tarjosi yrityksen kaipaaman kattavan kokonaispaketin ja sisälsi kaikki tarvitut elementit. Myös ohjelman käytettävyyttä pidettin heti hyvänä ja sen käyttöä kätevänä .

“Alkuvaiheessa jos oli jotain kysyttävää ohjelmiston käytöstä, saimme heti asiantuntevaa apua Vertexiltä.”

Kehitystyötä tehdään yhteistyössä

Starttivaiheen jälkeen AX-Prosessien ammattilaiset ovat ilolla huomanneet, että Vertexin väki kuuntelee asiakaskohtaisia toiveita ja kehitysideoita hyvinkin tarkalla korvalla.

“Lähes aina kun olemme esittäneet hyviä kehitysideoita ja ehdottaneet pieniä muutoksia, ne ovat tavallisesti mukana heti seuraavassa päivitysversiossa. Voi siis sanoa hyvällä syyllä, että keskusteluyhteys on erittäin toimiva”, toteaa Närhi. Tällä hetkellä AX Prosesseissa on käytössä 7 kpl Vertex laitos- ja kaaviosuunnittelulisenssiä.

Närhi mainitsee erikseen Vertexiin integroidun Isogen-isometriohjelman, joka on osoittautunut erittäin käyttökelpoiseksi työkaluksi teollisuus- ja putkistosuunnitteluun. Lisäksi putkiston jännitys- ja joustavuusanalysointia sujuvoittaa, kun Vertexin ohjelmasta saadaan kätevästi vietyä putkistogeometria ulkoisiin laskentaohjelmistoihin.

Fyysinen etäisyyskään ei ole suuren suuri: yritysten välissä on matkaa kuutisen kilometriä, joten palaveri kasvotusten saadaan nopsaan aikaiseksi – tai ainakin saatiin ennen koronaa.

“Nyt korona-aikana olemme enemmän yhteyksissä Teamsin kautta, mutta yhteistyö sujuu vanhaan malliin”, Närhi toteaa.

Visualisointi antaa enemmän

Vertex-ohjelmistot ovat valttia etenkin silloin, kun tarvitaan erittäin tarkkaa suunnittelua. Kaukolämpösuunnittelua tekevä Leena Litma AX-Prosesseista kertoo hyödyntävänsä Vertexia etenkin silloin, kun suunnitellaan joku erityistä huomiota vaativa kohde, kuten vaikkapa junaradan alitus.

“Tällöin on hyödyllistä visualisoida kohde kolmiulotteisesti, jotta asiakaskin näkee kerralla, mitä ollaan tekemässä. Vertexin ohjelma auttaa asiakastamme ymmärtämään tilanteen paremmin”, hän toteaa.

Myös siltasuunnittelussa Vertex on kova sana: esimerkiksi kun kaukolämpöputki integroidaan sillan rakenteisiin, sillan omistaja on hyvinkin kiinnostunut näkemään, millainen lopputulos tulee olemaan.

“On järkevää esitellä myös maisemallisesti, mitä putken rakentaminen tuo tullessaan.”

Leena Litma

Suunnitelma pitää!

Litma on mieltynyt myös Vertexin kokonaisvaltaisuuteen detaljitasolla asti: ohjelmassa suunnitelma perataan läpi aina käytetyistä ruuveista ja kiinnitystavoista lähtien. Näin mikään ei jää epäselväksi ja myöhemmällä ajankohdalla arvottavaksi, vaan ainakin projektin suunnitelmallinen kivijalka on huippukunnossa.

Kimmo Närhi ja Leena Litma katsovat, että Vertexin ohjelmistot tuovat huomattavaa lisäarvoa yrityksen projekteihin.

“Me keskitymme prosessi-, energia-, kuumaöljy- ja höyrytekniikoihin, joissa Vertex on todistanut hyödyllisyyteensä moneen kertaan. Odotamme yhteistyön Vertexin kanssa jatkuvan erittäin hedelmällisenä myös jatkossa”, toteaa Närhi.

Kaukolämmön kiintopiste ohjauskannakointeineen sillan alla

AX-Prosessit Oy

  • tamperelainen teknisen alan suunnittelutoimisto
  • tekee mm. laitossuunnittelua 3D-mallinnuksen avulla sisältäen laitteet, putkistot, kannakoinnit, putkisillat ja hoitotasot
  • kuuluu AX-Suunnitteluun, joka aloitti toimintansa keväällä 1993
  • AX-Suunnittelun muut yhtiöt ovat Insinööritoimisto AX-LVI Oy ja AX-Konsultit Oy
  • AX-Prosesseissa on 10 työntekijää;  AX-Suunnittelussa kaikkiaan 100