Hyvin suunniteltu puurakennus on kustannustehokas ja terveellinen

Hirsi on aistiystävällinen ja rauhoittava luonnollinen materiaali. Se on akustisesti miellyttävä, sisäilman kosteutta tasapainottava ja soveltuu rakennusfysikaalisesti hyvin Suomen olosuhteisiin. Puurakenne mahdollistaa hiilinegatiivisen rakentamisen. 

– Vastuullinen rakentaminen on kokonaisvaltaista vastuuta. Rakentajalla on rakentamisen ammattilaisena velvollisuus tuoda tilaajalle mahdollisimman hyvät edellytykset toimia, kiinteistön täytyy palvella ostajan liiketoimintaa, painottaa Hoivarakentajat Oy:n toimialajohtaja Mauri Heinonen. Hoivarakentajat on Suomen suurin julkinen hirsirakentaja.

Suunnittelu- ja Rakennuspalvelu JK Oy

Vertexin ohjelma on helppokäyttöinen ja kattava, jopa suoraan pakasta otettuna, totetaa Hoivarakentajat Oy:n toimialajohtaja Mauri Heinonen.

– Vastuullisessa rakentamisessa korostuu tasokas suunnittelu. Mitä enemmän mennään elementtirakentamiseen, sitä pidemmälle menevän suunnittelun se vaatii. Kun on suunniteltu riittävällä tarkkuudella, rakentaminen tehostuu joka vaiheessa. Mutta jos suunnittelu yritetään ostaa mahdollisimman halvalla, kostautuu se moneen kertaan, Heinonen jatkaa.

Hyvin suunniteltu on tehokkaasti tehty

Puurakentamisessa digitalisaatio on ollut jo kauan käytössä. CAD-mallista on saatu tiedot tuotantokoneille jo yli 30 vuotta.

– Tehokkaat suunnittelutyökalut, älykäs visuaalinen tietomalli, jonka avulla voidaan havaita yhteensopivuusvirheitä, tietomalliin keskitetysti kerätty tieto sekä integraatio tuotantoon vähentävät virheitä ja nopeuttavat sekä suunnittelu- että rakennusprosessia, sanoo Vertex Systems Oy:n tuotepäällikkö Jukka Haho.

Suunnittelu- ja Rakennuspalvelu JK Oy

– Puurakentamisessa Vertex BD on yksi markkinoiden kompakteimmista ohjelmistoista. Se taipuu joustavasti kaikkiin suunnittelutarpeisiin, arkkitehdin työkalusta rakenne- ja elementtisuunnitteluun. Sillä on simppeli luonnostella sekä helppo havainnollistaa ja tehdä visuaalisia sisänäkymiä. Ohjelma on helppokäyttöinen ja kattava, jopa suoraan pakasta otettuna. Näkemykseni mukaan tämä on markkinoiden paras ohjelmisto teollisen puurakentamisen näkökulmasta, Heinonen kiittelee.

Suunnittelu- ja Rakennuspalvelu JK Oy

Lisää tarinoita

Koulutusyhteistyö tuottaa uusia teknisen suunnittelun osaajia

Koulutusyhteistyö tuottaa uusia teknisen suunnittelun osaajia

Koulutuskuntayhtymä OSAO:n Kempeleen-Limingan yksikkö ja Kastelli-talot Oy tekevät yhteistyötä rakennussuunnittelun uusien osaajien kouluttamisessa. Opiskelussa ja käytännön harjoittelussa hyödynnetään Vertexin ohjelmistoa ja materiaaleja.

Celt

Celt

Kun suunnitelmat tehdään ennakkoon valmiiksi, CLT-levyjen valmistaminen ja komponenttien yhteen kasaaminen on todella paljon kustannustehokkaampaa ja koko projektin aikataulu huomattavasti lyhyempi.