Projektiraportointi uudelle tasolle Vertex Flow’n ja Microsoft Power BI:n avulla

 

Marraskuussa julkaistava Vertex Flow 2022 versio tarjoaa ilmaisen suoran Microsoft Power BI –liitynnän, mikä mahdollistaa modernien visualisointi- ja raportointityökalujen hyödyntämisen. Power BI -liitynnällä voit hakea projektin tiedot Flow’sta ja luoda interaktiivisia ja automaattisesti päivittyviä raportteja.

Asiantuntija-artikkeli

Toukokuu 2021
Arttu Halonen
Vertex Systems

Aki Mikkola

Hajautettu suunnittelu ja etätyö yleistyy, mutta laajan suunnitteluprojektin tilan seuraamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmisto tarjoaa työkaluja 3D-mallien, piirustusten, osaluetteloiden, nimikkeiden ja tuoterakenteiden sekä muiden projektin osien hallintaan. Suoralla liitynnällä Microsoft Power BI -ohjelmistoon ¹ Vertex Flow 2022 tulee tarjoamaan myös helpon tavan koota projektin tiedot yhteen ja tuoda projektin ajantasainen tila näkyviin. Raportoinnilla voit seurata alihankkijoiden suunnittelutyön vaihetta ja esitellä projektin etenemistä asiakkaalle.

Power BI -liityntä käyttää Flow’n REST-pohjaista OpenAPI-rajapintaa, eli voit halutessasi hakea tiedot myös muihin järjestelmiin. SSL-salaus pitää huolen, että tiedot kulkevat turvallisesti.

Data muuntuu tiedoksi

Microsoft Power BI:n kattavilla datankeruu- ja raportointityökaluilla pääset hyödyntämään Flow’n suurta kirjoa eri objektityyppejä. Laajat ja kohdennettavissa olevat hakutyökalut objektityypin, metadatan ja liityntöjen perusteella tuovat raporttiisi suunnitteludokumentit, projektit, asiakkaat, tapahtumat ja muutoshallinnan objektit ajantasaisina suoraan Flow’sta. Power BI:n vahvuuksiin kuuluu tiedon yhdistely eri lähteistä, eli voit liittää raporttiisi tietoa erilaisista tietokannoista, toiminnanohjausjärjestelmistä ja Excel-tiedostoista.

Microsoft Power BI on tunnettu ja laajalti käytössä oleva työkalu, jonka käyttöön löytyy suuret määrät ohjeita ja esimerkkejä. Graafisen käyttöliittymän ansiosta raporttien koostaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Power BI:n pellin alta löytyvällä M-skriptikielellä voit kuitenkin luoda vielä enemmän, mikäli tarve vaatii. Lisäksi ilmaisella Power BI Desktopilla raporttien luomisen aloituskynnys on matala.

vertex flow plm pdm

Raportoinnista tukea päätöksentekoon 

Valmiin raportin voit yksinkertaisimmillaan jakaa PDF-tiedostona, jolloin se on luettavissa käytännössä millä tahansa päätelaitteella. Interaktiivisen raportin voit avata toisella ilmaisella Power BI Desktop -ohjelmalla. Microsoftin maksullinen pilvipalvelu Power BI Service tarjoaa lisäksi mahdollisuuden tehdä raporteista automaattisesti päivittyviä. Pilvipalvelun avulla voit lisäksi upottaa interaktiivisen raportin vaikkapa omille intranet-sivuillesi ja hallinnoida Power BI Servicen kautta raportin lukuoikeuksia.

Raporttien interaktiivisuus antaa lukijalle mahdollisuuden saada datasta enemmän irti, ja saat laajat kokonaisuudet helppokäyttöiseen ja koottuun muotoon. Ajastettu automaattinen raportin päivitys pitää kaikki sidosryhmät ajan tasalla projektin alusta loppuun. Kun raportointi on kunnossa, saat päätöksenteon tueksi arvokasta tietoa ja säästät aikaa.

¹ Power BI is a registered trademark of Microsoft.

Jos kiinnostuit aiheesta, kerron mielelläni  tehokkaasta tuotetiedon hallinnasta ja integraatiomahdollisuuksista eri järjestelmien välillä. Mietitään yhdessä miten voisimme parantaa teidän yrityksenne tuottavuutta nykyaikaisilla työkaluilla.

Timo Peura
Vertex-asiantuntija
040 860 0940

Timo Peura

Vertex Systems on suomalainen suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisujen toimittaja. Vertex-ohjelmistojen avulla nopeutat suunnittelua, vähennät suunnitteluvirheitä ja parannat tuottavuutta. Tutustu Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmistoon, joka toimii hajautetussa suunnitteluympäristössä.

Lue lisää

Tekoälykehitys on täydessä vauhdissa Vertexillä

Tekoälykehitys on täydessä vauhdissa Vertexillä

Vertex käynnisti tekoälykehityksen pari vuotta sitten kahden diplomityön voimin. Ohjelmistosuunnittelija Joonas Hyvärisen diplomityö keskittyi koneoppimiseen, luoden toimivan mallin kappaleiden geometrian tulkintaan ja yhdistämiseen. Hyvärinen uskoo tekoälyn mullistavan lähivuosina CAD-suunnittelun, tehostaen työprosesseja, säästäen aikaa ja parantaen tarkkuutta.

Teollisuus 4.0. tulee –  oletko valmis?

Teollisuus 4.0. tulee – oletko valmis?

Onko yrityksesi kiinni juoksija vai edelläkävijä edetessämme neljännen teollisen vallankumouksen aikaan? Jari Kaivo-ojan mukaan yritysten kannattaisi pysähtyä miettimään tarkasti, ovatko ne varautuneet riittävän hyvin uuteen digitaalisen vallankumouksen aikakauteen.