Strongflow saa sekä tuotantoon että asiakkaalle ajantasaiset piirustukset kustannustehokkasti

StrongFlow’lle tärkeintä Vertexissä ovat kotimaisuus, kehitystyö sekä saatavilla oleva tuki. Ohjelmana Vertex on StrongFlow’n mukaan kustannustehokas ja siinä on hyvä piirustustenhallinta.

  • Asiakas: StrongFlow Oy
  • Toimiala: Vedenkäsittely ja teollisuusautomaatio

Yhteistyö sähköautomaatioon ja vedenkäsittelyyn keskittyvän StrongFlow’n ja Vertex Systemsin välillä juontaa juurensa jo parinkymmenen vuoden taakse, jolloin StrongFlown edeltäjäyritys tarvitsi työkaluja sähkösuunnitteluun. Ohjelmana Vertex on StrongFlow’n toimitusjohtajan mukaan kustannustehokas ja siinä on hyvä piirustustenhallinta. Hyvästä yhteistyöstä on haluttu pitää kiinni.

Kaarinasta käsin operoiva StrongFlow Oy syntyi vuonna 2015, kun Sähköautomaatio Lehtinen ja Aqua Gravia yhdistyivät. StrongFlow tuottaa sähköautomaatio- ja vedenkäsittelypalveluja satama- ja risteilyteollisuuteen ympäri maailmaa sekä voimalaitoksille Suomessa.

– Välillä saatamme olla korjaamassa turistisukellusvenettä Etelä-Koreassa ja välillä työskentelemme kuivatelakalla olevalla risteilyaluksella Bahamassa, StrongFlow’n toimitusjohtaja Ari Lempiäinen hymyilee.

Kun StrongFlow’n edeltäjä rupesi 1990-luvun loppupuolella tekemään sähköautomaatiotöitä, tarvittiin sähkösuunnitteluun uusi työkalu. Vertex Systems on ollut siitä asti mukana, eikä hyväksi todettua ohjelmaa ole tarvinnut vaihtaa toiseen.

– Olemme kokeilleet paria muutakin ohjelmaa, mutta silti pysyttäytyneet Vertexissä. He ovat kotimainen toimija, ohjelmassa on hyvä piirustustenhallinta ja saamme sekä tuotantoon että asiakkaalle ajantasaiset piirustukset, Lempiäinen perustelee.

Vertex tarjoaa kustannustehokkaan work flow’n

Tänä päivänä StrongFlow piirtää Vertexin ohjelmalla piirikaaviot, keskus-lay-outit sekä kaapelointikaaviot. Haasteita yhteistyössä ei Lempiäisen mukaan ole tullut vastaan. Vaikka hän ei itse ohjelmaa omassa käytännön työssään käytä, on hän kuullut hyvää palautetta sen käyttäjiltä.

– Selkeä ja hyvä work flow edesauttaa kustannustehokkuutta. Olemme myös saaneet aina tarvittaessa tukea heiltä. On myös tärkeää, että ohjelmistoa kehitetään ja että se pysyy ajan tasalla, Lempiäinen korostaa.

– Suosittelen yhteistyötä Vertexin kanssa erityisesti sellaisille yrityksille, joilla on oma tuotanto ja oma suunnittelu. Vertex on parhaimmillaan siinä kokonaisprosessissa. Kaikki on toiminut hyvin ja olemme olleet yhteistyöhön tyytyväisiä, Lempiäinen summaa.