Amomatic

 

Vertex-ohjelmistot mahdollistavat asfalttiasemien  kehittämisen jatkuvasti siihen suuntaan, että Amomatic Oy pystyy tarjoamaan entistä moduloidumpia räätälöintejä asiakkaan tarpeiden mukaan.

  • Case Study
  • Asiakas: Amomatic
  • Toimiala: Asfalttiasemien valmistus

Vertex Flow automatisoi ja ohjaa toimintaa Amomatic Oy:llä

Alun perin Vertex Flow tuotetiedon hallintaohjemiston hankinta tuli Amomatic Oy:llä ajankohtaiseksi, kun varaosakirjojen tekemiseen käytetty Vertexin aiempi varaosakirjaohjelma alkoi olla vanhentunut. Varaosakirjat tehtiin tuolloin pääasiassa käsin, ja tilalle kaivattiin automatisoitua ratkaisua. Yritykseen hankittiin monipuolinen Vertex Flow, jonka avulla tehdään yrityksessä nykyisin paljon muutakin kuin automatisoituja varaosakirjoja: Flow ei ole vain suunnittelun työkalu, vaan sitä käytetään laajasti koko yrityksessä.


Paljon nimikkeitä ja käsiteltävää tietoa

Amomatic Oy valmistaa suuria asfalttiasemia, jotka koostuvat useista moduuleista. Yhdessä asemassa voi olla 10 000 osaa. Suunnittelupäällikkö Jukka Sillanpää kertoo, että yrityksessä on ollut suunnitteluohjelmistona käytössä Vertex jo 90-luvun alusta asti. Käsin piirtämisestä siirryttiin ensin K-Vertex-ohjelmaan ja myöhemmin nykyiseen Vertex G4 -ohjelmaan.
Yritykseen hankittiin Flow vuonna 2014. Sitä ennen kaikki tuoterakenteet tehtiin jo Vertex G4:n sisällä ja siirrettiin erillisen linkin kautta yrityksen ERP- eli toiminnanohjausjärjestelmään. Toiminta oli kuitenkin huomattavasti kankeampaa nykyiseen Vertex Flow -ohjelmaan verrattuna.
Yrityksessä myös tehtiin käsin kaikki pdf- ja dxf-käännökset, jotka veivät huomattavasti suunnittelijoiden työaikaa varsinaisilta suunnittelutöiltä. Varaosakirjat tehtiin Vertexin silloisella varaosakirjojen luomisohjelmalla. Kun Vertex esitteli tuotetiedonhallintajärjestelmä Flow’n, johon on integroitu myös varaosakirjatyökalu, Amomatic Oy:llä päätettiin siirtyä sen käyttämiseen.

– Varaosakirjoja ei enää koota käsin, vaan se puoli on automatisoitu Flow’n avulla. Säästämme aikaa dokumenttien hallinnalla, Sillanpää kertoo. 

Suunnittelupäällikkö Jukka Sillanpää

Flow helpottaa yrityksen arkea

Varaosakirjojen automatisointi helpottaa arkea Amomatic Oy:llä. Lisäksi suunnittelijoiden työ tehostuu, kun yrityksen kaikilla osastoilla on heti suunnittelutieto saatavilla, eikä aikaa kulu tietojen siirtelyyn. Nimikkeet perustetaan nykyisin Flow’ssa, josta ne siirtyvät ERP-järjestelmään. Suunnittelupuolella säästyy aikaa, sillä dokumenttien luominen ja jakaminen on helppoa. Myös projektien läpivientiaika lyhenee, kun tiedot ovat tehokkaasti hyödynnettävissä.

– Työmme on projektivetoista ja suunnittelemme paljon asiakkaan kanssa. Teemme paljon räätälöintejä, joissa hyödynnämme valmiita osia tai suunnittelemme uusia. Flow’n ansiosta voimme helposti ja nopeasti kasata aiemmin tehdyistä komponenteista uusia, valmiita nimikkeitä, Sillanpää kehuu.

Sillanpää kertoo, että yrityksessä on Flow’sta positiivinen kokemus muun muassa siksi, että Flow’hun voi tallentaa CAD-tiedostojen lisäksi myös muun tyyppisiä tiedostoja ja dokumentteja. Flow on yleisesti helpottanut Amomatic Oy:n arkea.

– Kaikkein parasta Flow’ssa on se, että sen avulla ohjataan koko firmaa. Mitä tahansa tiedostoja voidaan liittää nimikkeiden alle. Flow ei ole pelkästään suunnittelun työkalu, vaan sitä käytetään koko yrityksessä, Sillanpää summaa.

 

 

Vuonna 1919 perustettu paimiolainen Amomatic Oy valmistaa modulaarisia asfalttiasemia, joissa tuotetaan asfalttimassaa. Asfalttiasemat ovat liikuteltavia ja niitä siirrellään urakan mukaan paikasta toiseen. Asfalttiasema on pitkälti automatisoitu laite. Tuotetta kehitetään jatkuvasti siihen suuntaan, että Amomatic Oy pystyy tarjoamaan entistä moduloidumpia räätälöintejä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Vertex Flow on kotimainen PDM/PLM tuotetiedonhallinnan ohjelmistoratkaisu valmistavalle teollisuudelle, jonka avulla yrityksesi ajantasaiset tuotetiedot ovat samassa paikassa kaikkien käytössä. Toiminta nopeutuu ja päällekkäinen työ sekä virheet vähenevät.