Toimiva suunnitteluohjelmisto on Amomaticin toiminnan sydän

 

Pohjoismaiden johtava asfalttiasemavalmistaja Amomatic toimii Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Vertexin suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistot mahdollistavat räätälöityjen ratkaisujen suunnittelun.

Case Study

  • Asiakas: Amomatic Oy
  • Toimiala: Asfalttiasemien valmistus

Vertexin ansiosta tieto liikkuu sujuvasti myynnistä suunnitteluun ja tuotantoon.

Amomatic Oy on paimiolainen noin vuonna 1919 perustettu yritys, joka toimii Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Se on Pohjoismaiden johtava asfalttiasemavalmistaja, jonka kilpailuvaltti ovat erilaiset räätälöidyt ratkaisut. Vertexin ohjelmistot mahdollistavat esimerkiksi moduulien suunnittelun Amomaticin käyttämällä tyylillä. Vertexin ansiosta tarvittava tieto liikkuu sujuvasti aina myynnistä suunnitteluun ja tuotantoon.

– Olen toiminut Amomaticilla suunnittelupäällikkönä nyt viimeiset seitsemän vuotta, kertoo Jukka Sillanpää.


“Toimiva suunnittelu on tälle yritykselle elinehto”

Amomatic on käyttänyt Vertexin ohjelmistoja aina 1990-luvun alusta saakka. Isoja malleja käsitellään niin markkinoinnissa, myynnissä kuin tuotannossakin. Vertexin suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistot mahdollistavat räätälöityjen ratkaisujen suunnittelun Amomaticin omien moduulien mukaisesti.

– Asiakkaille tehdään esimerkiksi tarjouslayouteja. Kun kauppa on saatu, niin niitä usein vielä päivitetään. Tämä edellyttää paljon kommunikointia suunnittelijoiden, tuotannon ja myynnin kesken, Sillanpää painottaa.

Suunnittelupäällikkö Jukka Sillanpää

– Suunnitteluohjelmisto on oikeastaan työmme sydän. Toimiva suunnittelu on tälle yritykselle elinehto, Sillanpää sanoo.

Vertex mahdollistaa räätälöityjen moduulien suunnittelun

Sillanpään mukaan Amomatic on alallaan pieni yritys. Kilpailijat ovat kooltaan usein miljardiluokan yrityksiä. Amomatic työllistää yhteensä 67 henkeä ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 14 miljoonaa.

– Kilpailijamme tekevät pääasiassa sarjatuotantoa. Meidän pitää pystyä kilpailemaan muita toimijoita vastaan sillä, että teemme räätälöityjä ratkaisuja. Vertex on tämän kokoiselle talolle oikeastaan ainoa vaihtoehto. Emme pystyisi suunnittelemaan moduulejamme tällä tyylillä, jos käyttäisimme esimerkiksi Vertexin kilpailijoiden ohjelmistoja, Sillanpää summaa.

– Viime vuosien aikana Vertex on kehittänyt erityisesti ohjelmistojensa käyttöliittymiä. He ovat meidän laillamme pieni talo ja ottavat käyttäjien kokemukset hyvin huomioon. Ohjelmistoja on kehitetty siihen suuntaan, miten mekin olemme toivoneet, Sillanpää kiittelee.

Amomatic Oy

  • Amomatic Oy on pohjoismaiden johtava asfalttiasemavalmistaja.
  • Perustettiin vuonna 1919 Vähäsilta nimisenä konepajana, 1960 -luvulta alkaen keskittynyt asfalttiasemien valmistukseen.
  • Jakeluverkosto kattaa yli 120 maata.
  • Amomaticin liikevaihto on 13,7 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 60 henkilöä.
  • Amomaticilla on käytössä Vertex G4 suunnittelussa ja Vertex Flow tiedonhallinnassa.

 

Vertex Systems on suomalainen suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisujen toimittaja. Vertex-ohjelmistojen avulla nopeutat suunnittelua, vähennät suunnitteluvirheitä ja parannat tuottavuutta. Tutustu Vertex G4 mekaniikkasuunnitteluohjelmistoon sekä Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmistoon.

Lisää tarinoita

Lämmityslaitteiden valmistaja Kaukora

Lämmityslaitteiden valmistaja Kaukora

Suunnittelutyö, joka Kaukoralla ennen vei tunteja, jopa päiviä, voidaan hoitaa nyt viidessä minuutissa Vertex suunnitteluautomaatilla. Aikaa ja vaivaa säästyy ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisempiä.

Nostolaitteita valmistava Scanclimber

Nostolaitteita valmistava Scanclimber

Erilaisia nostolaitteita valmistavalla Scanclimberilla tarvittavat tiedot ja dokumentit liikkuvat sujuvasti myynnin ja tuotannon välillä Vertexin CAD- ja tuotetiedon hallintajärjestelmien avulla.