Tieto liikkuu myynnin ja tuotannon välillä sulavasti Vertexin avulla

 

Erilaisia nostolaitteita valmistavan Scanclimberin tuotteiden suunnittelu ja tuotanto tapahtuu Puolassa. Myynti ja tuotetuki toimivat kuitenkin Suomesta käsin. Vertexin CAD- ja tuotetiedon hallintajärjestelmien avulla tarvittavat tiedot liikkuvat sujuvasti maiden välillä.

Case Study

  • Asiakas: Scanclimber Oy
  • Toimiala: Nostolaitteiden valmistus

Maantieteellinen etäisyys ei ole ongelma.

Scanclimber valmistaa mastotyölavoja, rakennushissejä ja teollisuushissejä. Yrityksen suurimpia asiakkaita ovat rakennuskonevuokraamot ja rakennusyhtiöt.

– Yrityksemme pääkonttori sijaitsee täällä Pirkkalassa. Täällä toimii yrityksemme johto. Tehtaamme ja koko tuotantomme sijaitsee Puolassa, kertoo Scanclimberin asiakasprojektipäällikkö Jussi Salminen.

– Suomessa meillä on kuitenkin paljon ihmisiä, kuten vaikkapa myynti ja tuotetuki, jotka tarvitsevat suunnitteluun ja tuotantoon liittyviä tietoja. Tämä oli se tekijä, joka puski meitä eteenpäin tuotetiedon hallintajärjestelmän hankinnassa, Salminen muistelee.

Järjestelmät toimivat saumattomassa yhteistyössä keskenään

Ennen tuotetiedon hallintajärjestelmän hankkimista Scanclimberilla oli jo käytössään Vertexin CAD-järjestelmä. Uusi hallintajärjestelmä otettiin käyttöön CAD-järjestelmän rinnalle vuonna 2010.

Jussi Salminen

Asiakasprojektipäällikkö Jussi Salminen

 – Saumaton yhteistyö CADin ja tuotetiedon hallintajärjestelmän välillä oli yksi olennainen asia, joka vaikutti valintaamme, Salminen kertoo.

– Meille on tärkeää myös se, että aina tarvittaessa saamme Vertexiltä apua, jos esimerkiksi toimintoja tarvitsee muuttaa tarpeidemme mukaan, Salminen painottaa.

Joustava toimija kilpailijoihin verrattuna

Salminen on ollut kokonaisuutena tyytyväinen Vertexin kanssa tehtävään yhteistyöhön. Hän on valmis suosittelemaan Vertexiä yhteistyökumppanina myös muille toimijoille.

– Voin suositella yhteistyötä Vertexin kanssa ainakin sellaisille yrityksille, jotka painivat myös tiedonhallintaan liittyvien ongelmien kanssa, Salminen sanoo.

– Muitakin järjestelmiä voi toki kartoittaa, mutta minä ottaisin kyllä Vertexin mukaan yhdeksi vaihtoehdoksi. Näkisin, että Vertex on yrityksenä joustava verrattuna isoihin maailmanluokan yrityksiin, Salminen summaa.

 

Scanclimber

Scanclimber Oy

  • Scanclimber Oy tuottanut erilaisia nostolaitteita yli 40 vuoden ajan.
  • Tractel® Scanclimber Oy toimittaa tuotteita yli 250 asiakkaalle Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.
  • Scanclimberin liikevaihto on 25,7 miljoonaa euroa ja se työllistää Suomessa noin 20 henkilöä.
  • Scanclimberilla on käytössä Vertex G4 suunnittelussa ja Vertex Flow tiedonhallinnassa.

 

Vertex Systems on suomalainen suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisujen toimittaja. Vertex-ohjelmistojen avulla nopeutat suunnittelua, vähennät suunnitteluvirheitä ja parannat tuottavuutta. Tutustu Vertex G4 mekaniikkasuunnitteluohjelmistoon sekä Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmistoon.

Lisää tarinoita

Lämmityslaitteiden valmistaja Kaukora

Lämmityslaitteiden valmistaja Kaukora

Suunnittelutyö, joka Kaukoralla ennen vei tunteja, jopa päiviä, voidaan hoitaa nyt viidessä minuutissa Vertex suunnitteluautomaatilla. Aikaa ja vaivaa säästyy ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisempiä.