Suunnitteluautomaatilla eroon aikaa vievästä rutiinityöstä

 

Raisiossa sijaitseva Kaukora Oy valmistaa ja myy kaikkia kotitalouksien lämmityslaitteita sekä isoihin kiinteistöihin erilaisia lämmityslaiteratkaisuja. Yrityksen tuotemerkkeihin kuuluu mm. Jäspi ja Jämä. Vertex suunnitteluautomaatin avulla he tekevät tuntien suunnittelutyön nyt 5 minuutissa.

Case Study

  • Asiakas: Kaukora Oy
  • Toimiala: Lämmityslaitteiden valmistus

Kaukora toimittaa vuosittain suomalaisiin koteihin yli 50 000 lämmityslaitetta, jotka valmistetaan isolta osin yrityksen omalla tehtaalla.

Koska lämmitysjärjestelmien säiliöt ovat hyvin usein mittatilaustöitä, niiden suunnittelutarpeen määrä on verrattain iso. Vuonna 2018 Kaukoralla havahduttiin ajatukseen suunnittelun automatisoinnista.

– Suunnitteluautomaatti tarvittiin automatisoimaan rutiininomainen työ meidän suunnittelussamme, Kaukoran mekaniikkasuunnittelija Timo Jalonen kertoo.

Taustalla pitkä yhteistyö

Suunnitteluautomaatti päädyttiin hankkimaan Vertex Systemsiltä. Koska Kaukoralla ja Vertexillä oli taustalla jo pitkä yhteistyö, oli kumppanin valinta luontevaa ja helppoa.

– Projektiryhmä oli hyvin sitoutunut sekä meidän että Vertexin puolelta, ja kaikki asiat joita järjestelmään toivoimme, tuli toteutetuksi, Jalonen kiittelee.

vertex suunnitteluautomaatti

Mekaniikkasuunnittelija Timo Jalonen

Valtava ajansäästö

Kaukoralla ollaan silminnähden tyytyväisiä lopputulokseen. Myyjän on mahdollisuus tehdä juuri asiakkaan vaatimusten mukainen säiliö, niillä valinnoilla, mitä suunnitteluautomaatissa on. Aikaa ja vaivaa säästyy ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisempiä.

– Ennen yhden säiliön suunnitteluun meni tunteja, jopa päiviä. Tämän Vertexin toteuttaman suunnitteluautomaatin avulla suunnittelutyöhön menee 5 minuuttia, ja asiakas näkee käytännössä, mitä hän tulee saamaan, Jalonen hymyilee. Sen lisäksi automaatilla saadaan tuotantoon kaikki piirustukset, osaluettelot ja muut tarvittavat asiat.

Kaukora Oy

  • Kaukora Oy on valmistanut Jäspi-lämmityslaitteita vuodesta 1976 ja Jämä-lämmityslaitteita jo vuodesta 1949.
  • Toimittaa vuosittain yli 50 000 lämmityslaitettaTärkeimpiä vientimaita ovat Ruotsi, Norja, Venäjä, Saksa ja Iso-Britannia. Jäspi-tuotteet valmistetaan Kaukora Oy:n tehtailla Raisiossa ja Turussa ja niille on myönnetty kotimaisen tuotannon Avainlippu-tunnus.
  • Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli 25 milj. EUR, josta viennin osuus oli kolmannes.
  • Kaukoralla on käytössä suunnittelussa Vertex G4 ja Vertex suunnitteluautomaatti.

 

Vertex Systems on suomalainen suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisujen toimittaja. Vertex-ohjelmistojen avulla nopeutat suunnittelua, vähennät suunnitteluvirheitä ja parannat tuottavuutta. Tutustu Vertex G4 tuotekonfigurointiinVertex G4 mekaniikkasuunnitteluohjelmistoon sekä Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmistoon.

Lisää tarinoita

Nostolaitteita valmistava Scanclimber

Nostolaitteita valmistava Scanclimber

Erilaisia nostolaitteita valmistavalla Scanclimberilla tarvittavat tiedot ja dokumentit liikkuvat sujuvasti myynnin ja tuotannon välillä Vertexin CAD- ja tuotetiedon hallintajärjestelmien avulla.