Teknologialoikka tehosti Royal Kalusteiden tuotannon

 

Turhista prosesseista ja virheistä päästiin eroon Vertexin suunnitteluohjelmiston ja työstölinkin avulla

Asiakastarina

Turhista prosesseista ja virheistä eroon Vertexin suunnitteluohjelmiston ja työstölinkin avulla

Kun kiintokalusteita valmistava sastamalainen Royal Kalusteet Oy laajensi tuotantotilojaan pari vuotta sitten, yritys otti samalla rohkean harppauksen van-hanaikaisesta suunnittelusta digiaikaan. Aiemmin suunnitteluprosessi oli ollut pitkälti ruutupaperin varassa. Hajanaisista ja tulkinnanvaraisista muistiinpanoista sekä prosessin turhista työvaiheista haluttiin eroon. Oli aika siirtyä digitekniikan hyödyntämiseen, tehokkaampaan tuotantoon ja virheiden minimointiin. Nyt toimitusjohtaja Petri Malmström on tyytyväinen siihen, että yritys lähti rohkeasti kehittämään digitaalista suunnittelua.”Hankimme työstökonekeskuksen, joka hyödyntää Vertexin keittiö- ja kaluste-suunnitteluohjelmistoa. Vertex InD on nopeuttanut prosessejamme todella merkittävästi, koska nyt tiedot siirtyvät suoraan suunnittelupöydältä työstökoneelle. Virheet ja epäselvyydet ovat vähentyneet. Kun kalusteet suunnitellaan Vertexillä, tiedot ovat kerralla oikein ja sen jälkeen valmis tuote tulee tuotannosta ulos”, Malmström kertoo.

Kaikki tarvittava teknologia tulee nyt suoraan Vertexistä. Kalustesuunnittelija tekee työnsä pc:llä, eikä koneelle tarvitse määritellä postprosessoreja tai työstöratoja. Koneella ei tarvitse suunnitella työstettävää kappaletta ollenkaan, sillä se tulee täysin valmiina.”Vertexin avulla olemme pystyneet yksinkertaistamaan tuotannonohjauksemme ja työt. Nyt saamme syntyneet kaupat tuotteiksi mahdollisimman yksinkertaisesti ja vähällä työllä. Lisäksi pystyimme poistamaan virheitä, puuttuvia kappaleita ja hukkuvia osia. Vertexiä hyödyntävä työstökonekeskus oli meille ilman muuta järkevä ratkaisu. Katetta on saatu paremmaksi, kun tuotanto on nopeutunut konttorin päädyssä”, Malmström kertoo.

“Kotimaisuus oli yksi valintaamme vaikuttanut avaintekijä. Meille on todella tärkeää, että voimme toimia suomeksi.”
Petri Malmström, toimitusjohtaja, Royal Kalusteet Oy

Digiloikka vaatii aina aikansa, mutta Malmströmin mukaan Vertex ja työstökoneiden maahantuoja Penope ovat antaneet hyvin tukea matkan varrella. ”On tullut apua ja tukea tosi paljon. Vertex ja Penope ovat ymmärtäneet, mitä olemme tekemässä. Kotimaisuus oli yksi valintaamme vaikuttanut avaintekijä. Meille on todella tärkeää, että voimme toimia suomeksi.

Penope arvostaa joustavuutta ja ratkaisukykyä
 

Työstökoneiden asiantuntija ja maahantuoja Penope on tehnyt Vertexin kanssa yhteistyötä jo vuosien ajan. ”Yhteistyömme on sujunut hyvin ja ongel-mitta. Kotimaisuus on aivan ehdoton etu Vertexillä. He ymmärtävät, miten kiinto- ja erikoiskalusteita Suomessa tehdään.” ”Suurten ohjelmistotalojen ohjelmistoista on yritetty tehdä mahdollisimman helppokäyttöisiä, mutta samalla on lukittu paljon asioita käyttäjän puolesta, eikä toimintoja pysty muuttamaan. Vertexillä kädet eivät ole sidotut, eli joustavuus on heillä etu. Jos ongelmia ilmenee, niihin haetaan ratkaisu, eikä jätetä asiakasta yksin. Kehitys on kuitenkin jatkuvaa vuoropuhelua asiakkaan kanssa”, kertoo aluemyyntipäällikkö Veli-Pekka Heliander Penopelta.

Royal Kalusteet Oy

  • Perustettu 1994
  • Toimipiste sijaitsee Sastamalassa
  • Valmistaa mittatilaus- ja erikoiskalusteita esimerkiksi vastaanottotiloihin, sairaaloihin, kouluihin, ravintoloihin ja myymälöihin.

 

Kiinnostuitko?

Kokeile ammattitason Vertex-ohjelmistoa 30 päivää ilman sitoumuksia!