Mittatilauskalusteiden suunnittelun ja
tuotannonohjauksen sujuva vuoropuhelu
toteutettiin Vertexillä

 

Opdeco suunnittelee ja valmistaa näyttäviä mittatilauskalusteita koteihin ja
toimistoihin pääasiassa levykalusteina. Kalusteiden suunnittelussa ja tuotannonohjauksessa kasvua hakeva Opdeco luottaa Vertex Ind -ohjelmaan.

Asiakastarina

  • Asiakas: Opdeco
  • Toimiala: Mittatilauskalusteiden valmistus
Vuonna 2007 Vantaalla perustettu Opdeco on investoinut omaan tuotantoon ja valmistaa itse enemmistön myymistään levykalusteista sekä niiden oheistuotteista. Kasvua tavoitellaan sekä orgaanisesti että yrityskauppojen kautta sopivan kohteen löytyessä. Opdecolla on nykyisin toimipisteitä Etu-Töölössä, Vantaan Tammistossa sekä Kuusamossa. 2020 toteutuneen Kesti Kaluste oy:n yritysoston myötä Opdecolla on nyt myös Helsingin Suutarilassa tuotantotilat. Yrityksessä työskentelee yhteensä 18 myynnin, asentamisen ja tuotannon ammattilaista.

Opdecon toimitusjohtaja ja Opdecon emoyhtiön Kaluste Päivärinta oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Päivärinta kertoo, että yritys panostaa korkeaan laatuun ja näyttävään ulkonäköön.

– Design on meille tärkeä asia, samoin myös hyvä asiakaskokemus niin palvelun kuin tuotteen suunnittelun ja asennuksenkin kautta. Haluamme tyytyväisiä asiakkaita joka saralla.

Kalustesuunnittelussa näkyy nyt Päivärinnan mukaan se, että asiakkaat ovat vaativia laadun suhteen ja myös valmiita panostamaan asumiseen.
– Yksilölliseen suunnitteluun ja kestävään, ajattomaan designiin ollaan valmiita sijoittamaan. Varsinkin nuorempi sukupolvi panostaa kalusteiden laatuun. Kotimaisuus on nosteessa ja uskon, että kotimaisten laadukkaiden tuotteiden kysyntä ei ainakaan laske.

Opdecolla on paljon kohteita pääkaupunkiseudun vanhoissa taloissa, joissa pohjaratkaisut ovat haastavia. Kaartuvat seinät ja korkeat huoneet vaativat paljon asennukselta. Pienissä kylpyhuoneissa materiaalien pitää paitsi näyttää hyvältä myös kestää vesiroiskeet.

– Pisara-kylpyhuonesarjallemme on 10 vuoden takuu, Päivärinta toteaa esimerkkinä Opdecon laadusta.

Mittatilauskalusteiden suunnittelukokonaisuus otettiin haltuun Vertex-ohjelmistolla

– Haimme hyvää ohjelmaa suunnitteluun ja tuotannon ohjaamiseen. Aloitimme Vertexin kanssa pilottihankkeen mittatilauskalusteen tuotannonohjauksesta yhdessä vuonna 2018, ja osaamista jaettiin siinä molemmin puolin, Päivärinta kertoo. Nykyään Opdecolla on oma tuotesuunnittelu, ja toiminta ohjelmiston kanssa on melko itsenäistä. Välillä Vertexin puoleen käännytään tuen ja kehitystarpeiden merkeissä.

Olli Päivärinta painottaa, että hyvä asiakaskokemus tarkoittaa koko ketjua suunnittelusta ja palvelusta asennukseen.

– Vertex tehostaa kokonaisuuden hallintaa. Kun suunnittelemme mittatilaustuotteen asiakkaalle, sama tieto saadaan linkitettyä suoraan tuotantoon. Lopputuloksena säästyy aikaa ja inhimilliset virheet vähenevät oleellisesti. Kaikki mittatilaustuotteita valmistavat tietävät, että tieto pitää viedä suunnittelusta onnistuneesti eteenpäin, ja virheet maksavat paljon.

 

”Se on pro-tason juttu”

Opdecon suunnittelijat ovat ottaneet Vertexin hyvin vastaan. Uuden oppiminen vie aina aikansa, mutta Päivärinnan mukaan uuden suunnitteluympäristön käyttö opittiin nopeasti.

– Hyvää on myös se, että tuote on räätälöitävissä ja saadaan oikea informaatio suoraan tuotteesta, se on pro-tason juttu. Tämä on oikeasti tuotannonohjaukseen liittyvä ohjelma. Meillä kehitetään tätä koko ajan sitä mukaa, kun tulee uusia tuotteita.

Opdecolla on käytössä myös Vertexin oheistuotekirjastoja, joilla saa helposti lisättyä esimerkiksi kodinkoneita keittiösuunnitelmiin. Vertexin visualisointityökalu on myynnillä käytössä, ja sillä on tehty mallinnuskuvat myös Pisara-tuoteperheen esitteeseen.

– Olen tyytyväinen ohjelmiston toimivuuteen, varsinkin tuotantopuoli on meille merkittävä. Yhteistyö on sujunut hyvin, Olli Päivärinta tiivistää.

Opdeco

Perustettu 2007

Toimipaikkana Helsinki, Vantaa ja Kuusamo

 

Kiinnostuitko?

Kokeile ammattitason Vertex-ohjelmistoa 30 päivää ilman sitoumuksia!