Topi-Keittiöiden kalustesuunnittelijat ja -myyjät innostuivat Vertexin InD-ohjelmiston helppokäyttöisyydestä.

 

Suunnitelmat visualisoituvat asiakkaille vaivattomasti, hintatiedot päivittyvät välittömästi ja suunnitelmien data siirtyy tuotantoon ja asennukseen viimeistä nippeliä myöten.

Asiakastarina

Topi-Keittiöillä on kiirettä pitänyt. Remontointibuumi on kasvattanut myyntiä ja tarjouslaskentaa merkittävästi. Sekä yksityisasiakkaat että rakennusliikkeet pyytävät tarjouksia – ja tilaavat kiintokalusteita kiivaasti. Kuluttajamyynti on kasvanut tänä vuonna noin 25 prosenttia edellisvuodesta. Samalla yli 80-vuotiaalla perheyrityksellä on ollut meneillään suuria järjestelmämuutoksia.

Yrityksessä on viety läpi Vertexin uuden sukupolven InD keittiö- ja kalustesuunnitteluohjelmiston räätälöinti ja käyttöönotto kuluttajapuolella. Topi-Keittiöiden järjestelmistä vastaava Juha Ojala halusi ohjelmistoon kaikki hyvät ominaisuudet vanhasta ja tukun uusia.

”Saimme ohjelmaan mukaan kaiken sen, mitä halusimmekin. Meillä oli
paljon ideoita, ja vertexläiset räätälöivät niihin aina ratkaisun pienen selvittelyn jälkeen. Suunnitelmien muuttuessa kaikki tiedot siirtyvät suoraan niin hintaan kuin tuotantoon. Tieto kulkee ja virheet vähenevät”, Juha Ojala selvittää.

Helppoa visuaalisuutta asiakkaalle ja asentajalle

Myyjä-suunnittelija Jemina Jussinniemen mukaan visuaalisuus on yksi ohjelman olennaisista ominaisuuksista. Hän ja suunnittelija Sanni Eerola
ovat kouluttaneet keväällä InD-keittiöja kalustesuunnitelmaohjelmistoa liki neljällekymmenelle kollegalle, joista neljännes on kokonaan uusia myyjiä.

Vastaanotto suunnittelevien myyjien keskuudessa on ollut innostunut.
”Jotkut halusivat käyttää vanhaa tuttua ohjelmaa niin pitkään kuin mahdollista. Yksi myyjä harmittelikin myöhemmin, että miksei hän ottanut uutta ohjelmaa heti käyttöön, kun se olikin niin helppo!” Jemina kertoo.

Vertexin Showroomin ja VR-lasien avulla voi liikkua suunnitellussa tilassa. Topi-Keittiöiden Sanni Eerola availee kaapinovia kahvojen avulla.

Jeminan mukaan ohjelma on miellyttävä silmille ja nopea käyttää. Tartuntaominaisuudet ovat erinomaiset. Mallinnettuja kalusteita on helppo siirrellä ja ne asettuvat paikoilleen hiiren klikkauksella.

”Tuotekirjaston, suosikkien ja haun avulla kaikki löytyy helposti, vaikka sekä
omia että yhteistyökumppaneiden tuotteita on runsaasti. Mitään ei tarvitse syöttää käsin tai muistaa laittaa lisätietoihin, vaan tuotantoluettelo syntyy siinä samalla”, Jemina toteaa. “Kokonaisuudessa on huomioitu myös asennustyö. Asennuskuvien ID-tiedoista on helppo nähdä, mihin kohtaan esimerkiksi lusikkalaatikko on tarkoitettu.”

InD otetaan pian käyttöön myös projektimyynnissä”, kertoo projektipuolen suunnittelija Eerola. Topi-Keittiöillä testattiin kiinnostuneina myös Vertexin Showroom-sovellusta virtuaalilaseilla. Sen avulla asiakas tai suunnittelija pystyy liikkumaan tiloissa ja esimerkiksi avaamaan kaappeja VR-lasien ja käsikahvojen avulla.

“Kuluttaja-asiakkaat haluavat suunnitelmista yhä näyttävämpiä visualisointeja, mitään ei haluta jättää mielikuvituksen varaan. Näen tässä paljon
mahdollisuuksia”, myyntijohtaja Riitta Ojala-Fors toteaa.

Topi-Keittiöt Oy

– Perheyritys, perustettu 1939
– Suunnittelee, valmistaa ja myy kiintokalusteita kaikkiin kodin tiloihin
– Kalajoen tehtaalla noin 100 työntekijää ja 30 toimihenkilöä.
– 15 kauppiasvetoista myymälää Rovaniemeltä Helsinkiin
– Liikevaihto noin 40 miljoonaa euroa

 

 

Kiinnostuitko?

Kokeile ammattitason Vertex-ohjelmistoa 30 päivää ilman sitoumuksia!