Insinööritoimisto tuplasi suunnittelutehon Vertexin avulla

“Vertex puolitti suunnitteluajan ja suunnittelutiedostojen yhteensopivuusongelmat poistuivat kertaheitolla”, totesi yrittäjä Janne Tölli. Yhden miehen yritys KVR-Insinöörit Oy on toiminut alalla lähes 20 vuotta, palvellen niin yksityisiä kodinrakentajia kuin yrityksiä varsin laajalla skaalalla. Monipuolinen ja tehokas suunnitteluohjelmisto mahdollistaa vaativankin asiakaspalvelun pienelle yritykselle.

  • Asiakastarina
  • Asiakas: KVR Insinöörit
  • Päivä: Heinäkuu 2019
  • Maa: Suomi

KVR Insinöörit Oy

Janne Tölli kertoo yrityksensä toiminnasta: “KVR-Insinöörit palvelee laajalti. Asiakkaina meillä on niin omakotirakentajia kuin vakuutusyhtiöitä, pankkeja sekä rakennusalan yrityksiä. Teen asiakkaille arkkitehti- ja rakennesuunnittelua, kustannuslaskentaa, projektien valvontaa, rakennuttamista sekä erilaisten kohteiden tarkastuksia niin uudis- kuin korjauskohteissa.”

KVR-Insinööreillä on neljättä vuotta käytössään Vertex BD sekä hirsi- ja rakennesovellukset. “Otin Vertexin käyttöön 2015, sillä aiemmassa ohjelmassa oli jatkuvasti yhteensopivuusongelmia eri suunnittelutiedostojen välillä. Vaihtoehtoja arvioidessani muutama tuttu sattui suosittelemaan tutustumista Vertexiin.” kertoo yrittäjä.

 

Vertexin muutostenhallinnalla tehokkaammin ja virheettömämmin

Suunnittelutiedostojen yhteensopivuusongelmien karsimisen lisäksi yritys tavoitteli suunnittelutehokkuuden parantamista. Merkittävimmän hyödyn ohjelmistosta yritys on saanut ajansäästöstä. Vertexin avulla yrittäjä on pystynyt puolittamaan ajantasakuvien tekoon käytetyn suunnitteluajan. Tämän seurauksena yritys on kasvanut ja on voinut ottaa lisää asiakkaita sekä palvella olemassa olevia asiakkaitaan nopeammin.

Vertex ylitti odotukset monella tavoin. Yritys on hyötynyt ohjelmistosta Töllin mukaan huomattavasti enemmän kuin, mitä alkuperäiset tavoitteet olivat: “Kun tarvitaan kuvat kohteesta, josta ei ole olemassa olevia kuvia, syntyvät ne Vertixillä nopeasti. Ohjelmiston vakiona olevat rakenne- ja symbolikirjastot nopeuttavat suunnittelua. Arkkitehtisuunnittelun ja rakennesuunnittelun välillä tieto siirtyy automaattisesti, joten kaikki asiakkaan toivomat muutokset välittyvät suoraan arkkitehtisuunnittelusta rakennesuunnittelupuolelle ja toisinpäin. Tämä vähentää potentiaalisten suunnitteluvirheiden määrää. Tarkastushankkeissa ohjelmiston avulla on helppo tehdä pohjat mittojen mukaan, jonka jälkeen kuvista pystyy mittaamaan kaiken muun tarvittavan. Vertexin mallista määrien laskenta on myös helppoa ja nopeaa mm. kustannusarvioita ja energiatodistuksia varten. Lisäksi yllätyin positiivisesti, kuinka helppo ohjelmisto oli ottaa käyttöön sekä opetella sen käyttö valmiiden ohjevideoiden avulla.”

Monipuolista tukea ja nopeasti saatavilla

Töllin mukaan asiakkaat arvostavat pienyrityksen ketteryyttä ja tehokkuutta: “Tehokkuus on heille nopeutta, virheettömyyttä sekä kustannustehokkuutta. Vertexin avulla tehdyillä 3D-malleilla on helppo havainnollistaa suunnitelma, oli asiakas sitten kuluttaja tai ammattilainen. Nopeuden ehtona on toimivat työkalut ja se, että erikoistilanteet ratkotaan nopeasti. Hienoa on ollut huomata, että pienikin yritys saa palvelua ja Vertexin käyttötuki reagoi kysymyksiin nopeasti. Tämä mahdollistaa hyvän asiakaspalvelun loppuasiakkaille.”

Yrittäjän mukaan Vertexin koulutustarjonta on sangen monipuolista, kattaen perinteisiä koulutuksia, ohjevideoita sekä erilaisia webinaareja. Aloittelevalle pienyritykselle hän suosittelee vaihtoehdoksi ohjelmiston leasingiä. Kun ohjelmiston hankinta on taloudellisesti mahdollista ja tarpeellista, voi sen lunastaa itselleen.

Tölli summaa käyttökokemuksiaan: “Käyttötuesta saa aina vastauksen nopeasti, eikä yhtään asiaa ole jäänyt ratkomatta. Sain aikoinaan apua jopa Vertex-sopivan tietokoneen hankintaan. Huoltosopimus on helppo tapa pitää ohjelmisto ajan tasalla ja varmatoimisena.”

Lisää tarinoita

Koulutusyhteistyö tuottaa uusia teknisen suunnittelun osaajia

Koulutusyhteistyö tuottaa uusia teknisen suunnittelun osaajia

Koulutuskuntayhtymä OSAO:n Kempeleen-Limingan yksikkö ja Kastelli-talot Oy tekevät yhteistyötä rakennussuunnittelun uusien osaajien kouluttamisessa. Opiskelussa ja käytännön harjoittelussa hyödynnetään Vertexin ohjelmistoa ja materiaaleja.

Hoivarakentajat

Hoivarakentajat

Hirsi on aistiystävällinen ja rauhoittava luonnollinen materiaali. Se on akustisesti miellyttävä, sisäilman kosteutta tasapainottava ja soveltuu rakennusfysikaalisesti hyvin Suomen olosuhteisiin. Puurakenne mahdollistaa hiilinegatiivisen rakentamisen.

Celt

Celt

Kun suunnitelmat tehdään ennakkoon valmiiksi, CLT-levyjen valmistaminen ja komponenttien yhteen kasaaminen on todella paljon kustannustehokkaampaa ja koko projektin aikataulu huomattavasti lyhyempi.