Vertex Flow mahdollistaa tuotetietojen keskitetyn saatavuuden

Tuotetietojen saatavuuteen liittyvät haasteet ratkesivat Finnklimassa Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmiston käyttöönotolla.  Samalla tarjoutui myös mahdollisuus asiakas- ja myyntiprojektien hallinnoimiseen.
  • Case Study
  • Asiakas: Wihuri Tekninen Kauppa/ Finnklima
  • Toimiala: Ilmastointi- ja lämmityslaitteet

Wihuri on kansainvälinen monialayritys. Myynti-insinööri Jukka Korhonen työskentelee Wihurin Vantaan toimipisteellä teknisen kaupan ilmastointi- ja lämmitinosastolla. Samalla toimipisteellä keskitytään myös Finnkliman tuotteiden valmistukseen.

– Meillä oli aiemmin hieman haasteita tuotehallinnan kanssa. Tuotetiedot olivat hajautettuna eri paikoissa verkkolevyllä eri kansioissa ja jopa paperisissa mapeissa. Sitä kautta tiettyjen tuotteiden datan saatavuus oli hieman heikkoa. Tähän tarkoitukseen Vertex Flow sopi oikein mallikkaasti, Korhonen taustoittaa.


Tuote- ja asiakasdata keskitetysti

Vertex Flow on siis Wihurilla ennen kaikkea tuotannon työkalu, jonka avulla kaikki tieto on keskitetysti löydettävissä.

– Vertexistä löytyvät tuotekohtaisesti kaikki tarvittavat piirrustukset, datalehdet ja muut tiedot. Sen lisäksi me pystymme sen avulla hallinnoimaan erilaisia asiakas- ja myyntiprojekteja, Korhonen kertoo ja jatkaa:

– Pystymme tallentamaan sinne tarjoukset, erilaiset hinnastot, luettelot ja jopa sähköpostit. Kaikki tämä voidaan tallentaa suoraan myyntiprojektin alle.

Finnklima

Ongelmaton prosessi saatiin maaliin aikataulussa

Käytännössä Vertex Flow integroitiin suoraan Wihurin tuotannon ERP-järjestelmään. Vertexin toimittamaan kokonaisuuteen liittyi varsinaisen Vertex Flown lisäksi myös muita optioita. Käyttöön otettiin esimerkiksi PDF-kääntäjä ja SolidWorksin 3D-malleille soveltuva kääntäjä.

– Nyt saamme tallennettua 3D-mallit suoraan Vertexiin, Korhonen kiittelee.

Oman kokemuksensa pohjalta Korhonen on valmis suosittelemaan Vertexiä erityisesti silloin, kun kyse on tuotetiedon hallintaan liittyvistä tarpeista.

– Heidän aikataulunsa pitivät, eikä ongelmia ollut oikeastaan lainkaan koko prosessin aikana. Vuoropuhelu heidän kanssaan toimi hyvin, Korhonen toteaa.

 

Vertex Flow
Myynti-insinööri Jukka Korhonen
Wihuri Tekninen Kauppa
Finnklima
Finnklima on toiminut jo vuodesta 1989 ja on nykyään osa Wihurin Teknisen Kaupan toimintaa. Tekninen Kauppa suunnittelee, valmistaa, asentaa ja huoltaa Finnklima-ilmastointi- ja lämmityslaitteet hyötyajoneuvoihin, työkoneisiin, veneisiin sekä raskaaseen kalustoon.

Jos kiinnostuit aiheesta, ota yhteyttä. Mietitään yhdessä miten voisimme parantaa teidän yrityksenne tuottavuutta nykyaikaisilla työkaluilla.

Timo Peura
Vertex-asiantuntija
040-8600940
etunimi.sukunimi@vertex.fi

Vertex Flow on kotimainen PDM/PLM tuotetiedonhallinnan ohjelmistoratkaisu valmistavalle teollisuudelle, jonka avulla yrityksesi ajantasaiset tuotetiedot ovat samassa paikassa kaikkien käytössä. Toiminta nopeutuu ja päällekkäinen työ sekä virheet vähenevät. Tutustu Vertex Flow tuotetiedonhallintaohjelmistoon sekä Vertex G4 mekaniikkasuunnitteluohjelmistoon, jotka toimivat hajautetussa suunnitteluympäristössä.

Lisää tarinoita

Hitsaava konepaja Steka

Hitsaava konepaja Steka

Stekalla toiminta on tehostunut Flow-ohjelmiston käytön myötä. Suunnittelu on nopeutunut ja turha työ vähentynyt, kun tuotteisiin ja niiden aiempiin versioihin liittyvää tietoa voidaan hakea nopeasti ja hyödyntää vanhoja malleja uusien suunnittelussa.

Nostolaitteita valmistava Scanclimber

Erilaisia nostolaitteita valmistavalla Scanclimberilla tarvittavat tiedot ja dokumentit liikkuvat sujuvasti myynnin ja tuotannon välillä Vertexin CAD- ja tuotetiedon hallintajärjestelmien avulla.

Amomatic asfalttiasemat

Amomatic asfalttiasemat

Vertex-ohjelmistot mahdollistavat asfalttiasemien kehittämisen jatkuvasti siihen suuntaan, että Amomatic Oy pystyy tarjoamaan entistä moduloidumpia räätälöintejä asiakkaan tarpeiden mukaan.